MotoSeyir'ciler

Teknoseyir Motosiklet kullanıcılarını bir araya toplayayım dedim. Bilgi paylaşımı deneyimlerimizi ortak bir konuda paylaşırız.

Yorumlara Kullandığınız cihaz ve yaşadığınız şehri eklerseniz listeye ekleyeyim.

Motosiklet konusunda önemli bir kaç özet bilgi;

  • 4 Motosiklet Ehliyet Sınıfı var,
    • M - 50cc (Max 3kw) gücüne kadar olan motosikleti kullanabilir. (Herhangi bir Ehliyet B-D vs aldığınızda M ehliyet otomatik eklenir.)
    • A1 - Maximum 125cc motosiklet gerekir. 16 Yaşından itibaren alınabilir.
    • A2 - 35KW güce kadar olan motosikleti kullanabilir buda 600-650cc civarına denk gelir. 18 Yaşından itibaren alınabilir.
    • A - Tüm Motosikletleri kullanabilir. 24 Yaşını doldurmuş olmak veya 2 yıldan fazla süredir A2 ehliyete sahip olmak gerekir.

Motosiklette en çok yenilen Cezaların tutarları;

  • Yetersiz Ehliyet  = 4.060 TL
  • Kask Takmayanlara = 437 TL

 

 

  1. @yhackup - Sakarya - NS200
  2. @kahve - İstanbul - Husqvarna Svartpilen 250
  3. @totsu - İzmir - Sym jetx 125
  4. @deepl - Manisa - Honda CRF 250 Rally
  5. @kolcu - Bartin-Samsun CL-X 250
  6. @agab - Muğla - Suzuki Inazuma 250
  7. @m-ahmet - Tekirdağ - Ktm duke 200
  8. @xahve - 50 CC Motosikletcik
  9. @ronnie-kray - İstanbul - CFMoto NK250
  10. @bengeldim - Ankara - Kawasaki  Ninja 250SL
  11. @honourwhiterun - İstanbul - BMW F 650 GS
  12. @ponce - İstanbul - Honda Msx 125
  13. @blitzhan - İstanbul - NMax 155, NK 250
  14. @tonymontana - İzmir - Honda PCX125
  15. @ybilgili - İstanbul - Honda PCX 125
  16. @syndicatedynamics İstanbul - Bajaj Pulsar F250 - 2023 MODEL
  17. @wallace istanbul - ktm 250 adventure& honda cb250r
  18. @paypi Bodrum - Bajaj Pulsar N250 - 2023

 

 

 

 

 

 

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 14 / 86

Bu #chrome eklentisi, #ChatGPT yi kullanarak #YouTube videolarının özetini çıkartıyor, hatta ingilizce videoları, Türkçe özet şeklinde de yazıyor.

Bir inceleyin derim.

https://chatgpt4youtube.com/

ChatGPT for YouTube - YouTube Summary with ChatGPT

ChatGPT for Youtube is a free Chrome Extension that provides access to the summary of YouTube videos. Let you quickly get the content of the video, save time and learn quicker.
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 8

https://ty.gl/jfwhu22qlm

Evinde su arıtma cihazı kullanan var mi ? Böyle bir ürün iş görür mü ?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

yeni bir eklenti keşfettim. youtube videolarını otomatik istediğiniz dile çevirip seslendiriyor.

#Eklenti #TavsiyeEklentiler

https://chrome.google.com/webstore/detail/speak-subtitles-for-youtu/fjoiihoancoimepbgfcmopaciegpigpa/related?hl=tr

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Arkadaşlar birkaç ay önce aldığım laptopu satmak istiyorum. Laptop resimdekinin 16 gb ramli halidir, servisinde +8 gb ram taktırılmıştır. Herhangi bir çizik vs yoktur, çok temizdir. Düşündüğüm fiyat 14.500 TL, Çatalcadan elden teslim yapabilirim. Birkaç aydır aktif olarak kullanmadığım için satıyorum, işime yaramıyor maalesef.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

[DÜZELTME]
Driver tanıma yazılımını indirmiyorum. Sürücüsünü kurmak istediğin donanımın “Donanım kimliğini “ kopyalayıp sitede aratıyorum. Sürücünün ZIP dosyasını klasöre çıkarıp aygıt yöneticisinden manuel olarak yüklüyorum.

Daha önce paylaşılmıştır mutlaka ama tekrar paylaşılmayı hakediyor. Hayat kurataran bir site.

https://driverpack.io/tr/

DriverPack | Ücretsiz sürücü güncelleme yazılımını indirin

Windows XP, 7, 8, 8.1 ve 10 için sürücüleri indirin.
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Yapay zekayla çalışan filigran silme sitesi
#YararlıSiteler

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Youtube'da kullanmak için copyright-free music işi ne zormuş ya.

Var mıdır verebileceğiniz kaynak tavsiyesi?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • trbasoglu @trbasoglu

    Nft tapu, telif hakkı, fatura, fiş yada bir belge değil. Bir adresi işaret eden veri sadece. O adresteki içerik değişebilir, kopyalanabilir, tekrar satılabilir ve içeriğin kendisi de korsan-kopya olabilir. Genel olarak böyle özetlenebilir sanırım.

  • Serdar @seac

    Katıldığım noktalar var fakat genel olarak çok sığ buldum bakış açısını. Şuanda ortada tam oturmuş bir sistem bile yok ki, neye göre bu yorumlar.

    • arandur @arandur

      Sığ değil aksine araştırmış ve temkinli bir pozisyonda. Pek çok yenilikte olduğu gibi bu sektörde de keriz silkeleme olduğunu göstermeye çalışmış. Çünkü blockchain teknolojileri son derece güvenli ve kullanıcı dostu olarak pazarlanıyor.

    • Agah @agah

      sistemin temeli sıkıntılı, saklamak istediğin şeyleri bir server'a atıp sonra linkini dağınık veri tabanında tutmak için deli paralar ödeniyor. ürünün kendisini tutan server sahiplik ve alım satım bilgilerini tutamaz mı? bu çok daha pratik ve ekonomik olmaz mı? belli ki burada amaç üzüm yemek değil birilerine uzum.jpg dosyasının linkini kırk kat kilit altında satmak.

      tıpkı nasrettin hocanın türbesi gibi bir sistem, link dünyadaki tüm bilgisayarlarda saklanıyor ama ürün bir serverda duruyor ve ürün link değil server kadar güvende ama devasa ücretler linki güvende tutmak için ödeniyor.

    • Serdar @seac

      Sığ bulmamın sebebi bütün örneklerini Ethereum üzerinden vermiş. Hele kırık link mevzusuna girmiyorum bile. Ipfs'ten bir haber sanırım. Benim yorumlarım genelde teknik konular üzerine. Bu işin keriz silkeleme kısmı pek umurumda değil açıkçası.

    • kortex @kortex

      @serdaracikyol hocam madem öyle baştan düzgün sistemi baştan düzgün kursaydılar bu kadar iddialı konuşmaları canımı çok sıkıyor.

    • Serdar @seac

      @kortex Bu konular hakkında kesin bir yorum yapmak için erken işte. Ben bu işe devletler el attıktan sonra çok güzel kullanım alanları doğacağını düşünüyorum.

    • kortex @kortex

      @serdaracikyol İyi niyetle yola çıktıktan sonra zengin balinaların oyuncağına dönüştü bu iş tadı tuzu kalmadı.

    • Agah @agah

      @serdaracikyol ipfs nft'nin bir parçası değil, nft'deki bir eksikliği gidermek için başvurulmuş bir çözüm ama kendisinin de sorunları var. dünyadaki tüm veriler dünyadaki tüm bilgisayarlarda birer kopya olacak şekilde sonsuza kadar yedeklenebilir mi? bu çözümün şu anda işe yarıyor gözüküyor ama en başta ipfs olmadan da işler yürüyor gibiydi sonradan yürümediği görüldü ve yan çözümlere gidildi. ama bu işin bir sonu yok, blockchain neyse ama nft olmayan bir talebi yaratıp sonra ona verimsiz bir çözüm üretmek üzerine kurulu.

      açıkcası nft bana çok gerikafalı bir şey gibi geliyor, tıpkı eskiden bankalarda hesap cüzdanları olurdu, emekliler para çekmeyecekse bile gider yatan maaşlarını o cüzdana işletirdi. artık işler böyle yürümüyor, her şey daha organik. insanların videoları milyon kez kopyalanıp üzerinde yeni kurgular yapılıyor ve video sahipleri bundan şikayetçi değil çünkü eski usul vay bu video benim işte kanıtı hadi gel seni mahkemelerde süründüreyim şeklinde bir dünya yok artık (en azından sosyal medyada)

      neymiş profil resmin nft'li bir görsel olacakmış, instagram ve tiktokta koca bir nehir akıyor, nft bir bardak suyun sahipliğini ispatlama derdinde. kim profil resmi yüklemek için para ödemeyi ister? nft hiçbir soruna çözüm bulmuyor diyemem ama çok küçük bir soruna çok büyük verimsizlikle çözüm bulmaya çalışıyor. aynı sorunu şirketler (mesela Zuckerberg'in metaversi) çok daha verimli bir şekilde çözüm bulabilir ve bunları kullanıcılarına bedava sunabilir.

    • Serdar @seac

      @agah Sonsuza kadar saklama diye bir şey neyde var ki zaten. Yine de normale oranla çok uzun yıllar saklamak mümkün. Son paragrafınıza bir itirazım yok zaten.

  • cgdincer @cgdincer

    Sürekli benzeri üretilebilen bir şeyin değerinin olması mümkün değil. Keriz silkeleme.

  • Agah @agah

    tertemiz ve çok duru bir şekilde anlatmış. merkeziyetsizlik deyip de bir link satın almak ve bu linkteki içeriğin bir serverda tutulması çok saçma ve tutarsız.

Gitme vakti... Kamyonun yarısı tozlu raflar.

BeğenFavori PaylaşYorum yap