Razer Blackshark v2 Pro (2023) ilk inceleme

Razer Blackshark v2 Pro (2023) ilk inceleme

 

Razer Blackshark V2 Pro 2023

 

Bugün Razer Blackshark v2 pro (2023) geldi. 4-5 saat kullandım. Bundan önce Corsair Void Elite Wireless kullanıyordum, bu kulaklığı bırakma sebebimiz bataryası, micro usb portundaki gevşeme, sallantıda kopma, mikrofondaki dandiklik vs. mikrofon kendi kendine düşüyor, Kulaklığın sesi çok iyi, ses yüksekliği çok iyi, ondan yana sıkıntı yok. Oyunlarda güzeldi, müzik aşırı detay vs olmasada kalitesi iyi. Void kötü demiyorum ama alalı bir sene olmadı, her yeri ayrı oynuyor 😀 Sesi güzel, kullanılan parçalar ya da mühendisliği kötü.

 

Gelelim yeni kulaklığa:

2 kablo + 1 usb alıcı geliyor. Kulaklık wifi 2.4 ve bluetooth ile bağlantı sağlıyor. Kablolar aşırı kaliteli ve beyaz uçlarla geldi ki bu kulaklık ta beyaz. Uzun kullanımda vs. sıkıntı çıkarmaz. Usb c kablo ile kulaklık şarj oluyor, kulaklığa bağlanan kısmında type c üstündeki plastiğin bir kenarı direk kulaklığa temas ediyor, yani sağa sola sallandı, soket gevşedi gibi bir olay uzun süre olmaz gibime geliyor. Belki de hiç olmaz. Kulaklık type c kablo ile çalışmıyor, sadece şarj oluyor.

 

Sabah 9:30 da eve geldi, %61 şarj vardı, pc kardeşimdeydi, Dizi ve anime izledi , apex, lol falan oynadı., öğlen 3.5 gibi ben devraldım kalan pil %54tü.

Neyse oynama sırası bana geldi. Kulaklığı taktım, hayatımda böyle güzel oturan bir kulaklık kullanmadım, direk kulak etrafına oturuyor, acıtma, sıkma yok, (uzun kullanımda ter sonrası ne olur bilmem). Taktığınız anda dış sesler birden bire %60-70 gidiyor. Yanımda sanayi tip vantilatör var, 3. kademede, yapraklar metal ve nerdeyse saç kurutmaya yakın ses çıkartıyor, onun sesini bile %60-70 kesti. Öğlen 3.5tan şuana kadar yani 21:50 ye kadar olan süre zarfında terleme, sıkma, darlama problemi yok. Corsair Void Elite e göre Sesler daha tok, daha net ve güzel geliyor.

Ses yüksekliği hemen hemen aynı denilebilir ama Void de sesler biraz daha tiz çıkıyordu, müzik dinlerken de EQ ayarını yükseltirdim hep ozaman iyice bozuyor ama EQ ayarları sondayken oyun oynaması çok iyi, korkutucu. Yani kulaklığın sesi x 1.5-2 kat gibi artıyor. Tabi uzun süre kullanamazsın o şekilde. Neyse bu kulaklığı valorant, titanfall 2, rocket league, cs go 2 de denedim. Voidde EQ fullde oynuyordum ama blackshark ta daha denemedim ama böyle bile karşılaştırsam Yön tayinleri Void e göre daha belirgin, sesler nereden geliyor tam kestirebiliyorsun, silah sesleri daha bir hoş geliyor, ayak sesleri zaten ben buradayım diye bağırıyor. Müzik tarafında Void e göre biraz daha midler önde, bass çok vurmuyor ama ayarını arttırınca o da biraz daha güçlü bir hale geliyor.

Filmlerde pek fark göremedim, 4k 60gblık bir film açtım ama sesler eski kulaklık ile aynı gibi (THX kapalı iken) yani filmden değişik bir ses duymuyorsun, sesi temizle modunu açınca film içindeki filme ait cızırtı cazurtular da kayboluyor ve daha güzel bir deneyim yaşıyorsun. THX spatial audio modu var, ancak harici de bir uygulaması var fakat bunu denemedim, ekstra bir özellik ayar falan sağlar mı bilmiyorum. Sadece Synapse uygulamasında Stereo - THX Spatial Audio diye iki sekme var onun altında da Standart - ESports isimli iki sekme var, bunlara tıklayıp modlar arası geçiş yapıyorsunuz ve bir alt tarafta da oyun, film, music, özel diye bölümlerden EQ ayarı yapılıyor.
ESPORTS modunda ilginç şeyler var, bir çok oyun profili hazır geliyor, sadece ayarlardan oyunu ekliyorsununuz ve o oyun açıldığında ayarladığınız EQ direk aktif oluyor. EQ ayarını yapmak ta oldukça basit, CS, VALO, COD,APEX hazır ayarla geliyor ve EQ altında hangi çubuğun neye yönelik olduğu yazıyor. Mesela 10 tane EQ çubuğu var ve Valorant seçtiniz, altta SPIKE sesini ön plana çıkarmak için hangi çubuklara öncelik vermeniz gerektiği gözüküyor, ya da ayak sesleri daha belirgin olsun derseniz hemen FOOTSTEPS i arttırıyorsunuz işlem bukadar.
THX i aktifken film ve oyunlar çok daha keyifli oluyor. Derinlik artıyor, basslar güm güm vuruyor, oyunlardaki silah sesleri ve efektlerde çok iyi oluyor ama oyun modu bir tık daha iyi.

 

Ayarlarda DND butonu var, yani bu cihazı hem telefona, hem pcye bağlıyorsunuz ama telefon sürekli çalıyor ve kulaklığa da bildirim/müzik sesi geliyor. Bunu önlemek için DND on yapıyorsunuz kulaklığa telefondan birşey gelmiyor ama telefonda müzik açtıp kulaklığa yönlendirince de müziği kulaklıktan dinliyorsunuz. ses temizleme var dedik, kaynaktaki cızırtıları vs yok ediyor.

 

Gelelim mikrofona, kulaklığın mikrofonu HyperX Quadcast gibi, uygun uzaklıkta temiz ve net ses iletimi sağlıyor. Önceki kulaklıkta ses gitmiyor bir türlü, illa ağza dayıyacağım öyle gidecek ve sesler buna göre robotik gidiyormuş. Discordda mesela sesine ne oldu diyen bile çıktı 😀
Mikrofon için bile EQ ayarı yapmış adamlar ve hazır 4 şablon ile geliyor. Default modu, Mic Boost, Broadcast, Conference modları ile oynayabiliyorsunuz ve buradaki EQ ayarlarını dilediğiniz gibi yükseltip indirebiliyorsunuz. Mikrofondan giden sesler için ANC modu var.

 

Wifidan bağlıysanız ve kullanmıyorsanız otomatik kapatma modu var ve süreyi ayarlayabiliyorsunuz. En büyük eksik pedler çıkmıyor ya da çıkıyorsa biraz zorlayacak gibi. İnsan içine iki de yedek ped koyar. Şu anlık bu kadar, 1-2 ay sonra aklıma gelirse uzun kullanım için fikirlerimi yazarım. Bu arada bir çok kulaklık kullandım şuan için bundaki deneyimi yaşadığım bir kulaklık yok. Corsair Void Elite Wireless, Asus Rog Delta, Steelseries Arctis 7, çeşitli rampage, gamepower ın üst seviye dedikleri kulaklıklar. Void, Rog Delta ve Steelseries elbette iyi kulaklıklar ama bu kulaklık biraz daha ilerletmiş işi. Yani hadi fiyatları aynı değil vs diyen olabilir, Rog Delta ile Bu aynı fiyattalar, şuana kadarki en iyi kulaklığım Rog Delta idi ancak şuan birinci sıra Razer Blackshark v2 pro 2023 model. Her kulaklıkta eksiklik saçmalık oluyor ancak şuan için güzel bir donanım olmuş.
Bu arada kablolu (aux,type-c) versiyonları vs de var, bu kulaklık ile onlar arasında pek fark yoksa alın derim. Type C olmayan hiçbir ürün almayın bence.

Kulaklık uzun saatler kafada durdu ve yormadı, sıkmıyor.
Kulaklık geldiği anda güncellemesi vardı ve yaptık.

 

Hızlıca Eksiler ve unuttuklarım:
Pedler kolay çıkmıyor ya da hiç çıkmıyor. Buna bakacaz.
Beyaz renk sıkıntı olabilir, siyah tercih edilebilir.

Uygulama türkçe değil.
Oyunlardan ALT+Tab yada Windows tuşuna basıp masaüstüne inince cihaz donuyormuş gibi oluyor ve eğerki bir ses varsa onu uzatıyor, garip bir tepki veriyor.
Mikrofon tak çıkar mantığında belki bu bir eksi olabilir yada alışkanlıktan dolayı yani önceki kulaklık yukarı ittin aşşağı ittir mantığıyla çalışıyordu, bu ise sök tak.

 

https://www.razer.com/gaming-headsets/razer-blackshark-v2-pro

#razer

#razerblackshark

#razerblackharkv2pro2023

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Huawei Freebuds Pro 2 İnceleme

Huawei Freebuds Pro 2 İnceleme

 

 

Yaklaşık 2 haftadır kullanmata olduğum 2. nesi Freebuds Pro yu hızlıca size anlatayım.

Ürünü Ipad Pro m1 ve Iphone 13 Pro ile deneyimleyebiliyorum. Android tarafında elimde şuan güçlü bir telefon yok bu nedenle apple ALAC codeğini kullanamıyorum. Gerçi farkedecek birşey olacağını da sanmam.

 

Her neyse,

Huawei - AI Life diye bir uygulama var bütün huawei ekosistemindeki harici donanımların yer aldığı uygulamadır kendisi. Öncelikle bunu yüklüyoruz. Uygulamadan kullanacağınız ürünü seçip özelliklerini ekrana getirebiliyorsunuz ve kullanıyorsunuz. Buraya kadar herşey kolay ve hızlı fakat şu kulaklık/saat güncellemeleri niye 5-10 dakika sürüyor hala anlamıyorum. İlk açtığım gün 3mb güncelleme vardı 10 dakika bekletti. Dün yine güncelleme gelmiş yine 10 dakika bekledim. Ki arkaplanda otomatik güncelleme de yok. Uygulama tarafındaki tek sıkıntım bu.

Kulaklık Huawei ama Iphone kullanıyorum ve hızlı bağlanıyor cihaz. Kulaklığı kutudan çıkarıp kulağa takınca hemen bağlandım sesi geliyor. Yeni kulaklıkta 2 cihaz eşleme de var ve fazla iyi çalışıyor 😀 Kulaklıklar kişiseldir ama kardeşim de denemek istedi. iphone 12 yide bağladık ve ertesi günü mesela yanyanayız o birşeyler dinliyor bende kulaklığı takıp müzik dinleyeyim dediğim zaman kulaklıkları takar takmaz hemen onun telefona bağlanıyor 😀 Yani ilk anda medya hangisinde oynuyorsa ona geçiyor. Bu arada 2 cihaza bağlanma olayı bence az. En az 4 olmalı. PC, Tablet, Telefon, Televizyon a bağlanabilmeli ki uğraşmayalım.

Diğer büyük sorun, ANC modları arasında geçiş yapınca kulaklık konuşuyor ve müzik sessizleşiyor. Zırt pırt değiştirmiycez elbette ancak 2-3 saniye yiyor. Bence gereksiz ya da ayarı olmalı.

 

Hızlı şarj olması + kablosuz şarj olması güzel oldu. Daha şarjını bitiremedim, müsait olamıyorum. 1 kere tam dolum yaptım, kutunun şarjı yüzde 30 a indi.

 

Önceki model kulakta ağrı yapıyordu bu model de yapıyor, Dün 1 saat kadar dinledim ağrı yapmadı, kulaklar alışmaya başladı anladığım kadarıyla. Ancak ANC açıkken hala baskı/basınç hissi oluyor. Kulaklıklar biraz daha incelmiş, Ya da tasarımdan dolayı daha rahat oturuyor ve kolay kolay gevşemiyor, belki terlerseniz kayganlık olur ve bu yüzden gevşeme yapabilir.

 

Devialet ile işbirliği var fakat bu işbirlik OnePlus 9 Pro Hasselblad işbirliğine benziyor gibi 😀 Ekolayzırda bir bir devialet modu var. Kulaklık donanımında işbirlikleri var mı bilmiyorum. Gerçi öyle olsaydı fiyatı daha uçuk olurdu bence.

 

Bazı youtube videolarında ses az gelebiliyor. Özellikle inceleme videoları. Muhtemelen kaynaktan dolayı ancak kulaklık bunu anlayıp sesi biraz daha yükseltebilirdi. Gerçi onu da ekolayzırdaki özel moddan bütün çubukları fulleyince düzeltiyorum.

 

Gelelim ses kalitesine.

Söyleyebileceğim tek şey muazzam güzel. Apple Müzikte ses kalitesi Çok yüksek kalite ve kayıpsız olarak işaretli ve çoğu parça bu seviyeyi destekliyor. Rock, Rap, Orkestra, Türkü, gibi karşık parçalar dinlerim yani bir anım diğer anımla aynı değil, Rock dinlerken Türküye geçebiliyorum 😀 Ses kalitesi efsane, Apple Airpods 2 kullanan kardeşim hasta oldu, bana ver diyor kulaklığı 😀 billie eilish dinliyorum, bir parçasında sesi sağ-sol kulaktan geliyor ve bir de sanki tam önümde de şarkı söylüyor gibi. Eternal Eclipse - Revolution parçasında çok daha fazla ses duyabiliyorum. Özellikle hayatımda sürekli dinlediğim parçalara da baktım ve bu müzik böylemiydi ya dediğim anlar bile oldu yani. Ahmet Aslan parçaları da ayrı bir güzel oldu.

Ekolayzırın hepsini fullesem bile ses cızırtı yapmıyor, patlamıyor. Kısaca daha önce kullandığım, Airpods 1-2, vestel soundbar, beats solo 3 wireless, Kablolu sennheiser, rog Delta quad dac kulaklıklardan daha kaliteli bir ses deneyimi sunuyor. Airpods Pro detaylı denemedim ancak ondan iyi olacağına eminim.

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • huseyin/azuren @hegemen

    Güncelleme bekleme olayını şöyle düşün Bluetooth ile 3 mb dosya gönderiyorsun.Bunu birde içinde kurup tekrar kapatıp açıyor cihaz. Bu nedenle seni baya bekletiyor.
    Güzel inceleme teşekkürler.Birde fiyat girseydiniz.Zamana göre nerde ne kadar olduğunu öğrenirdik 😀

    • Fırat Duran @firat_duran

      Yok onu anlayabiliyorum da bari otomatik güncelleme koy. kapak kapalı bile olsa bağlı kalsın ve güncellesin. Mesela müzik dinledim, kulaklıkları kutuya koydum o arada uygulama güncellesin. Çünkü güncelleme yaparken kapağı kapatsan da bağlı kalıyor ve işlemi bitiriyor.

  • Erhan M. @erhanm

    Hayırlı olsun. Mikrofon kalitesi nasıl? O çok önemli. Dışarıda konuşurken karşı taraf sizi rahat ve net duyabiliyor mu?

  • Coppermine @coppermine

    Hayırlı olsun, güzel kulaklık. Bende 1. Versiyon var ve çok memnundum ancak şöyle bir sıkıntım var. Sanıyorum 1 -1,5 yıl kullanımdan sonra bu kulaklıkları ne zaman takarsam takayım (10 dakikalığına taksam bile) kulak kanalımda accaip kaşıntılı ve yer yer iltihaplı bir hal alıyor ve kulağımın normale dönmesi 1 haftayı buluyor. Kutuyu da kulaklıkları da devamlı izopropil alkolle dezenfekte ettim, kulaklık silikonlarını sıfırı ile değiştirdim ama düzelmedi. O sebeple kenarda yatıyorlar. Ben de Freebuds Studio kullanmaya başladım bu sebeple. Şimdi rahatım.
    Not: kanal içi değil de kablolu iphone kulaklığı gibi kulakiçi kulaklık takarsam bu sorun olmuyor.

  • Kreetwight @kreetwight

    Hayırlı olsun! Mikrofonları Airpodslardan daha iyidir kesinlikle. Bende Airpods 2 var, eşimde de Airpods Pro, ikisinin de mikrofonları berbat. İşin kötüsü bunu anlamam uzun sürdü, iş görüşmelerinde kullandım sürekli 🙂
    Birden fazla cihaza uyumluluk konusunda Apple'a kimse yaklaşamıyor benim anladığım. Iphone-Ipad-Macbook üçlüsünde kusursuz geçiş yaşıyorum. Başka bi kulaklığa geçsem çok canım sıkılır bu rahatlığa alıştığım için.

    • Coppermine @coppermine

      Huawei de bu sekilde birden cok cihaza sorunsuzca baglanabiliyor ve rahatca gecis yapabiliyor. Ancak ayni anda 2 cihaza bagli olabiliyorsunuz. Bununs ebebinde de bildigim kadariyla Huawei degil BT 5.0 teknolojisi var. Belki ilerde bu sayi yeni BT versiyonlarinda artar. Yani 2 telefona ayni anda baglarsaniz birinde müzik dinlerken digerine gelen cagriyi da görüp hic gecis yapmadan otomatik cevap verebiliyorsunuz. Ancak bir de Ipad'e de baglayim derseniz cihazlardan birinden disconnect oluyor. Benim kulaklik 2 telefon, ipad ve televiyona bagli mesela. Arada birbirleri arasinda gecis yapiyorum. Sectigim cihaza baglan diyorum ve baglaniyor.

WD Mycloud Home 3TB - Kişisel Bulut Depolama İnceleme

WD Mycloud Home 3TB - Kişisel Bulut Depolama İnceleme

(resim temsilidir)

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıl önce ipad pro 2018 almam sonucu oluşan depolama ihtiyacım için wd mycloud home isimli 3TB kapasiteli cihazı aldım. Dedim bilgisayardan WD mycloud home a dosyayı atarım, ipad e indiririm vs vs... Hayaller paris der gibi saçmalıklar ortaya çıkmaya başladı 😀

PC uygulaması: WD Discovery

Mobil: My Cloud Home

 

O konuya gelmeden önce cihazdan genel olarak bahsedeyim.

(resim temsilidir)

Kutu İçeriği

Cihaz + kurulum kılavuzu + güç adaptörü + cat5e standardında kısa bir kablo çıkıyor.

Kullandığım Cihazlar (Güncel Not: ipad artık yok)

Üst Seviye Bilgisayar (1gigabit portlu anakart)

OnePlus 7T Pro

Tp-Link VR600 VDSL/Router

Keenetic Ultra Router

Tp-Link 5port gigabit Switch

 

Tasarım:

 

Cihaz sade ama şık bir tasarıma sahip. Yarısı desenli gri ve diğer yarısıda parlak beyaz bir yüzey var. Ön tarafında iki tasarımın kesiştiği noktada beyaz renkte bir bildirim ledi bulunuyor. Bu led yanıp sönüyorsa ya bağlı değilsiniz yada sıkıntı var demektir 😀 Üstteki resimdeki gibi sabit yanıyorsa sıkıntı yok demektir.

 

Üst resimde: Cihazın üst tarafı var. İçerisi açık ve gözüküyor. Koyduğunuz yerde dikkat etmelisiniz. Eğerki birşey dökülürse cihaz bozulabilir. Cihazın altıda aynı bu şekilde. Al tarafında  bağlantı yapmanızı sağlayacak kod ve seri numaranın yazdığı etiket var.

 

Üst resimde: Cihazın arka kısmı. USB3.0 portu, Gigabit ethernet portu ve alt tarafta da güç giriş portu yer alıyor.

 

Ipad Pro 11" (2018) 1 sene öncesi

Öncelikle geçmişte yaşadığım ve şuan çözüldüğünü düşündüğüm sorunlardan bahsedeyim. Bu kısım ipad için geçerli. İpad de video düzenleme uygulaması olan Lumafusion kullanıyordum FullHd-4k videoları saklamam gerekti. Dosya boyutları 20,40 gb gibiydi. Bu nedenle bu cihazı aldım. Fakat gördüm ki yazılım yetersiz. Cihazdan WD diske video yüklemeye çalışıyorum ve yollayabiliyorum fakat indiremiyorum. Neden neden? Attığım dosyayı nasıl indiremem? Ne yaptıysam olmadı. Bir iki hafta geçti güncelleme çıktı. Bazı dosyaları aç deyip kaydedebiliyorum bazılarını yapamıyorum. Yine saçmalıyor. Bak diskten ipad e videoyu kaydetmem için önce aç diyorum video oynuyor oradan kaydet butonu çıkarsa kaydedebiliyorum 😀 ki çoğusunda çıkmıyor. Ya en basiti fotoğraflarda bile aynısını yaşıyorum. 3-5 tane seçeyim ipad e kaydedeyim diye birşey yok. Tek tek 😀 Şuan ipad yok ve son halini bilmiyorum ama gelin size Android ve PC tarafındaki son halinden bahsedeyim. Burdan anlarsınız nekadar ilerledik 😀

Android:

Bu arada Wd My Cloud cihaz uzun süredir yatıyor. Neden yattğı konusuna da PC bölümünde gelecem. Şuanki güncel haliyle bahsedeceğim. Son 1 aydır bu cihazla uğraşıyorum çünkü 😀 Bende OnePlus 7T Pro var. Wifi 6 destekli olamasına rağmen malesef sertifika almadıkları için beklemedeyiz. Bu nedenle Wifi Transfer hızımız teoride 866Mbps. Bu hız da modemle aranızda engel, uzaklık yok ise aldığınız maksimum hız. Dosya transfer hızı konusunda şuan 70GB tek bir dosyayı kopyalamaya çalıştığımda 30mb/s-69mb/s arası değerlere ulaşıyorum.Wifi tarafında sıkıntım yok. Ama yazılım yine hüsrana uğratabiliyor. Çünkü ipad te olduğu gibi dosya seçiyor. Mesela 130GB eski hdd yedeklerim var ve .rar olarak kayıtlı. Bu dosyayı Telefona kaydet diyemiyorum. Telefondan her şeyi yollayabiliyorum ama diskten herşeyi atamıyorum. En basit örnek 70GB mkv dosyayı indirebiliyorum ama 400 mb rar dosyasını atamıyorum. Klasör indirme zaten yok 😀 Bir kaç resimle örnek göstereyim;

Bu resimde klasör indirmeyi deniyorum ama yok. Klasör Paylaş dersem iki seçenek çıkıyor. 1.si bu dosya/klasörün linkini oluşturup birilerine yollayabilirim ve bu link aracılığıyla indirebilirler (internetten gidiyor ve sağlam upload hızı lazım) 2. si iş birliğine davet et. Bunu kullanırsam sende de WD MyCloud Home var ise cihazına benim cihazı ekleyip indirebiliyorsun ve yine internet gerekli.

.Mov uzantılı 700mb boyuntunda bir dosya ve yine indiremiyorum! Dosya seçiyor sistem?

 

70GB büyüklüğünde bir dosya, Mobil Aygıta Kaydet dersem 30 dakika ile 1 saat arasında benim cihaza iner.

Yani durum bu. Cihaz benim, Dosya benim, Sistemler düzgün ve hızlı neyini zorluyorsun?
Diğer bir konu indirdiğim şeyler kaç dakikaya iner, nekadar kaldı gibi birşey yok. Tek çıkan şey uygulama açıksa yani o ekrandaysanız üstte karşıya yükleniyor %1 diyor. 5 sn geçiyor %2 diyor. Ama yanıp sönüyor. Sürekli açık durmuyor, bakamıyorsunuz, kaç dakika kaldı bilmiyorsunuz.

He yiğidi öldür hakkını yeme derler 😀 Cihaz on numara beş yıldız yedekleme yapıyor. Resim, Video,Müzik ne ararsanız yedekleyebiliyor ve otomatik yapabiliyor. İsterseniz WD ye isterseniz önce WD kendine yedekliyor sonra diğer bulut servislerine atabiliyor. Mesela ben yeni resim çekiyorum WİFİ ile bağlıysam direk WD cihaza resimi yolluyor. WD cihaz da Google Drive a yollayabiliyor. Ama 😀 dosyaları boyutlandıramıyorsunuz, Yani şöyle örnek vereyim. PC den telefona 50 gb bir video attım diyelim. WİFİ kapalıydı. İş yerine gittim wifi bağlandım hoopp senin WD cihazına bu dosyayı tekrar yolluyor 😀 La olum 50 gb dosyayı niye yolluyorsun. Ayarlarda da böyle birşey yok 😀 Çalıştığım otelde internet hızlı, 50mbps üstünde upload hızları var. karantinadan dolayı 4 gündür ordaydım. Eve geldim WD My Cloud coşmuş 😀 Otelde izlerim diye 200 gb a yakın Film attım Marvel vs. Sen oteldeyken bütün dosyaları evdeki diske geri upload et 😀 El insaf yahu. Ayarlardan hangi klasör yedeklensin, hangisi yedeklenmesin diye seçebiliyoruz ama dosya türü malesef yok. Bende bütün herşeyi Download klasörüne atarım. Cihazda aynen geri yollamış yada birşeyler indirdiniz resimler, videolar vs aynen eve yolluyor.

 

Bilgisayar:

Bilgisayarda yukarıdaki hiçbir sıkıntıyı yaşamadım. Neden? USB flash bellek gibi çalışıyor cihaz 😀 Açıyorsun bölümü, kopyala yapıştır temizzz... Bilgisayarda da şöyle bir sıkıntım var. Aldığım günlerde de vardı bugün de vardı ama şu yazıyı yazarken yok 😀 Anlatayım;

 

Şema şema anlatacağım. 300 GB boyutunda film klasörümü diske kopyalamaya çalışacağım. Diskten PC ye de aynısı geçerli 😀

1. Normal deneme

PC  ve WD disk -> TP-Link Vr600 Modem e bağlı. Kablolar Cat5e veya cat6.

Pcde Wd Discovery yüklü.

Hiç bir şekilde dosya kopyalama işleminde 18Mb/s hızları geçemedim. Gigabit hız var biliyorum. Ya en kötü 50-120mb/s arası hız alırsın değil mi? 300Gb dosyayı kopyalamak kaç saat sürüyor? +12 saat görüyorum 😀  Ethernet kablosunu porttan porta takıyorum yok olmuyor. Hep aynı hız. Ethernet sürücüsünü güncelliyorum olmuyor. Anakart sitesine bakıyorum olmuyor. Herşey doğru. 1 gün uğraştım 2 gün uğraştım olmuyor. 1 senedir ara ara takıyorum kafayı 😀  Neyse sonra bir kaç forumda gördüm ve Switch Almaya karar verdim.

2. Switch ile deneme

PC  ve WD disk -> gigabit Switch'e bağlı, Switch TP-Link Vr600 e bağlı.

Sorun hala devam ediyor. Gittim 1 gün bekledim bir de switche para bayıldım 😀

3. Router ile deneme

Gittim bin liraya router aldım 😀 şaka gibi. İnad ettim ya 18mb/s hızları geçicem. He bu arada bu incelemeleri yapan siteler vs de hiç değinmemişler 😀 WD forumları yıkıyor valla. Destek kısmıyla da iletişime geçtim, Canlı yardım ile de yardım aldım yok hep aynı.Neyse 1 günde router aldık onu bekledik. Switch aradan çıkardım. Onu ona bunu şuna sonra hepsini buna bağlamanın mantığı yok 😀

PC  ve WD disk -> Keenetic Ultra Router bağlı, Keenetic te TP-Link Vr600 e bağlı.

Sonuç aynı. 18Mb/s hız. Çıldırıcam 😀 son bir haftadır sürekli uğraşıyorum. Deniyorum olmuyor.

Keenetic router ı da yeni aldım ve diğerine göre karışık geliyor 😀 50 tane ayarıyla oynadım bilmem ne ettim olmuyor olmuyor.

eee sonra?

Bu yazıyı yazmadan önce en az 10 defa modeme, 10 defa router a reset attım. 50 defa Turknet kullanıcı adı şifre girdim, wifi ayarladım vs vs... Sabah 10 da eve geldiğimden beri uğraşıyorum şu satıda saat 14:43 gösteriyor. Üstelik Dün iftara 1 saat kala kalktım ve uyumadım daha 😀 neyse efenim. Her şeyi deniyorum, sabit ip verme, tp linki dever dışı bırakıp router dan vdsl e bağlanma, köprüleme vs vs. olmuyor. Taki en son Keenetic Ultra isimli router dan DHCP yi devre dışı bırak diyene kadar. Evet bütün modemi, router ı sıfırladım ve sadece router dan DHCP yi devre dışı bıraktım. Ne mi oldu? 300 GB film dosyası kaç saate iniyor biliyormusunuz? Bilmezsin 1 saat bile sürmüyor 😀 50 dakika civarı. Yemin ediyorum öyle bir rahatladım ki anlatamam 😀 Burda yazdıklarımı günlerce, haftalarca denedim olmadı öyle düşünün.

En son şema:

WD My Cloud Home -> TP-Link Vr600 e bağlı. Ayar vs oynama yok. Modem resetlendi sadece wifi ve dsl ayarı yapıldı.

PC Router'a bağlı ve Router da TP-Link Vr600 e bağlı. Router interneti pcye yolluyor. (router DHCP:disable)

--------------------------------------

Bu hız mevzusunu defalarca araştırdım, yabancı forumlarda çok yaşayan var. WD kendi sitesinde WD ve Pc yi router a bağlamışlar ve en iyi sonucu böyle alırsınız diyordu. 50 defa denemişimdir 😀 Cat5-6 denedim kaç defa. Ürünlere sahip olan kişilere mesaj attım (sahibinden, letgo, dh) gibi yerlerdn. Hepsi hızdan şikayetçi ve 16-18mb/s diyorlar. Lanet ediyorlar. Bende ümidmi kaybetmek üzereydim.1 senedir uğraştım. Bu ay bir sürü para yatırdım ki normal hızları göreyim diye. Belki başka yolu vardır ama bulamadım. Çok saçma Ürün gigabit port ve destekle geliyor, bende üst seviye pc var, modem de gigabit destekli ve 18mb almasının imkanı yok.

 

Sonuç ve Notlar:

Yedekleme yapma konusunda sıkıntısı yok ama dosya boyut sınırı gelmeli. Her şeyi yedeklemesin. Otelde telefona film atıyorum, onu evdeki hdd ye yolluyor. Evde telefona film atıyorum yine wdye yolluyor. Cihaz Arkasında USB Giriş yeri var ve sadece taktığınız belleği WD aygıtına kopyalıyor. Daha hiç kullanmadım ama keşke serbest bıraksaymışlar. Dosyalara tarayıcıdan, uygulamadan vs erişebiliyorsunuz. Normal HDD ler gibi ses çıkartıyor. Sıvıya karşı dayanıksız. Mobil taraf kesinlikle geliştirilmeli.

Peki şuan olsa bu cihazı tekrar satın almayı düşünürmüydüm?

Evet. Şuan kesinlikle evet 😀 PCden dosyaları hızlıca transfer edebiliyorum. Pcden dosya atarken aynı ağda olduğu için internet kullanmıyor ancak ben oteldeyim ve evdeki diskten birşey indirirsem ozaman upload hızı devreye girer.Şuan için tek sıkıntım yedeklemek. Bunu da hızlıca yapabiliyorum artık.

 

Sormak istediğiniz yada unuttuğum birşey varsa sorun lütfen. 

 

Şuanki durum artık bu.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 9 / 15

OnePlus 7T Pro İnceleme - Deneyim

OnePlus 7T Pro İnceleme - Deneyim

Cihazın belirgin özellikleri:

Snapdragon 855+ işlemcisini kullanıyor.

8GB Ram

4085mah batarya

DCI-P3 100%
HDR10+
60-90Hz

Ekrandan Parmak izi
Yüz Tanımalı Pop-Up kamera

256GB alan

206grlık ağırlığı da önemli bir özellik 😀

 

Tasarım:

Tasarımı oldukça şık. Bendeki cihaz Mavi renk. Kılıfsız kullanınca ben burdayım diyen cinsten fakat çizilmelere ve düştüğünde kırılmaya çok müsait olduğundan kılıfsız kullanmamanız gereken bir cihaz. Tasarımda dikkat çeken ilk detay ön kamerasının gözükmemesi. zıııt zıııt sesiyle çalışan ve şuan sesini değiştiremediğimiz bir pop up kameraya sahip. 3.5mm kulaklık girişi malesef yok. Böyle büyük cihazlardan niye kaldırırlar anlamıyorum. Arkadaş yer yok dediniz yer açıyorsunuz yerine hiçbir + gelmiyor. Allahtan ipad pro 11 zamanından kalma LEECO markalı type c kulaklığım vardı 😀 Neyse üstte Pop-Up kamera. Altta ekran size bakarken sırasıyla soldan sağa: Sim kart Çekmecesi - Mikrofon - Type C girişi - Mikrofon - Hoparlör.

Ekran:

6.67" büyüklüğünde ve 1440x3120 piksel  çözünürlüğünde devasa bir Fluid Amoled ekrana sahibiz. Bu ekran SuperAmoled sevenler tarafından kesinlikle beğenilecektir. Samsung un SuperAmoled performansına yakın ve bir alanda ondan daha iyi bir özelliğe sahip. O da 60Hz ve 90 HZ destekli bir panel ile geliyor olması. Durumlara göre yada isteğinize bağlı olarak 90Hz yi yada 60 HZ yi aktif edebilirsiniz. Elbette birşeyleri ekstra açmak bataryayı daha fazla sömürmek demek fakat nekadar fark ediyor bilmiyorum. Cihazı aldığım günden beri 90HZ kullanıyorum. Cihaz menülerinde hız farkını 60 dan 90 a değiştirince farkediyorsunuz fakat bir çok oyun malesef desteklemiyor. COD oynarsanız 90 hz den yararlanabilirsiniz ama Pubg de şuan için bu özellik aktif değil. Yani 90 HZ açsanız da uygulama ve oyunların destekleyip desteklemediğine takılıyorsunuz. Bir de 90 HZ de şöyle bir sıkıntı var bazı yerlerde ekran titreşiyor. Çok yakından bakınca insan saçından daha ince cizgiler geçiyor ekrandan. Ama normal uzaklıkta anlamıyorsunuz. Bunun için OnePlus birşey geliştirmiş ve bu olayı biraz daha az görmenizi sağlayacak bir ayar eklemiş. Ayarlar - Yardımcı Prog. - OnePlus Labaratuvar kısmından DC Dimming aktif ederseniz bu olayla daha az karşılaşırsınız. Ben gördüğüm için cihaz bozuk zannettim fakat araştırınca bu olayı gördüm ve rahatladım 😀 Şuan dert etmiyorum. Film ve oyunlarda zaten gözükmüyor. durağan sabit ekranda gözüküyor.. Görmek için dibine girmeniz gerek. Gelelim film konusuna. Bilenler bilir Galaxy S10 Plus kullandım ve söyleyebilirim ki filmler S10+ ta nekadar güzel ise bunda da okadar güzel. Neredeyse ön yüzün Tamamı ekran olan bir telefondan bahsediyoruz. Amoled kullandığından dolayı siyahlar tam siyah. Renkler S10+ a yakın canlılıkta ve bir kaç ayarla renkleri daha da canlandırabiliyorsunuz. HDR 10 desteğini test edebilirsiniz ve bu içerikleri izleyebilirsiniz. Gün ışığında ekran parlaklığı S10 Plustan biraz düşük diyebilirim. Ekranı S10+  tan geniş.

Parmak İzi

Parmak izi son derece hızlı. S10+ la yarışır. Fakat bunda şöyle bir durum var. S10+ ta ekran kapalıyken de parmağınızı parmak izine bastırınca cihaz açılıyordu fakat bunda ekranı uyandırmanız gerek. Yani bir kere dokundunuz ve parmak izi simgesi geldi ardından okutacaksınız. Ya da Masada duran telefonu dik konuma getirirseniz uyanıyor ve bu arada parmak izini okutabiliyorsunuz. Elbette benim istediğim şekilde olunca da bazı sıkıntılar olacaktır. S10+ ta başıma geldi. Kumaş pantolon (ince cevpler) giyince cihaz ekranı sürekli bacağa çarpınca okuma girişimleri yapıyordu ve bazen 3-5 dakika kitlenebiliyordu. Belki de bunu dikkate alarak yapmışlardı. Ellek ıslakken çalışmıyor 😀 Olması gereken bu zaten.

 

Yüz Tanıma

Yüz tanıması oldukça başarılı. Gözler kapalıyken kesinlikle cihaz açılmıyor. Yüz tanımasına sahip olan arkadaşlar cihazlarında denesinler ve sonucu cihaz ismiyle paylaşırlarsa sevinirim. Gözümü kapatıp cihazı açmayı deniyorum, sağa sola döndürüyorum kafamı ve gözümü birden açınca hemen açılıyor. Acaba durum herkes te öyle mi. Yüz tanımayı kullanmanın en kötü yanı sanırım harekatli bir yapıya sahip olduğu için Pop-Up kameranın motorunun bozulma olasılığı günden güne yükselecektir. Gerçi 200 bin - 300 bin kullanım ömrüne sahip deniyor fakat günde nerdeyse 100 defa kullanıyorsunuzdur. Dikkat etmek gerek. Evet 200 bini zor görürürüz belki ama sonuçta şans işi. Gece de oldukça iyi. Eğerki ekrandan yeterli ışık geliyorsa sıkıntı çekmiyorsunuz. Ekran parlaklığını sona yakın sabit kullanıyorum genelde ve gece olunca orta seviyeye çekiyorum. Bu seviyede ekrandaki arkaplan mavi beyaz (stock) ağırlıklı olduğu için anında tanıyor. Performansı da gündüzle aynı.

 

Kamera:

3 lü kamera düzenine sahibiz. 3x (78mm) - normal - Ultra geniş açı (13mm) diye düşünebilirsiniz. Kamerası karşılaştırma yapmam gerekirse S10+ çok yakın ve iyi. Yani kamera bakımından şüpheniz olmasın. Gündüzde zaten artık günümüz telefonları orta seviye ve üzerine çıktılar. Direk karşılaştırma yapmazsanız hepsi iyi fotoğraflar çekiyor. Artık telefonlarda olmazsa olmaz diyebileceğimiz donanımlar var. Bunlar X yakınlaştırma - Normal ve Geniş açı çözümleri. Eskiden tek bir kamerayla yaptığımızı şimdi daha kaliteli şekilde 3 + kameralar ile yapmaya başladık ki bence en iyi düzel bu şekilde. Yakına ihtiyaç duyuyrorsun zoom yapman lazım. Geniş çekmek için geri gitmen lazım ki bazen bu fotoğraftaki konuya veya çevreye göre mümkün olmuyor. Bir de fotoğrafların güzel çıkmasını isterseniz mutlaka tripod kullanın diğer türlü gece yada gündüz kumlanmalar çok oluyor. Nedeni eliniz titriyor yada hareket halinde çekiyorsunuz ve çektiğinizle gördüğünüz farklı olabiliyor. Birde bunu PC yada TV den bakarsanız iğrenç gözükebilir. Video konusu gayet başarılı. Stabilizasyon çok iyi çalışıyor. 3X video kaydı malesef yok. Ultra geniş açı ve Normal kamera ile kayıt yapabiliyorsnuz. Kamera konusunu donanım sayısına göre aşşağıda anlatacağım. En sonda zaten değişik zamanlardaki fotoğrafları göstereceğim. Ön kamerasına değinmeyeceğim hakkını veriyor.

3X Zoom

Düşünün tek kameralı telefon ile uzaktaki bir nesneyi çekmeniz lazım ama küçücük kalıyor. Yakınlaşmanız mümkün değil. Gündüz güzel işler çıkartıyor. Gece için malesef aynısını söylemiyorum. 3X Telephoto kamerası malesef 8MP lik bir değere sahip bu nedenle ana kamerayla arasında bariz farklar var. Yine de istediğiniz sonucu alıyorsunuz. Keşke bu da 48 olsaymış diyorum.

3X Kamera Örnek:

Normal Kamera:

Bu kameraya da normalde geniş açı diyorlar fakat ben normal diye isimlendiriyorum. 48MP lik bir çözünürlüğe sahibiz. Fotoğraflar kaliteli ve netler. Tabi bu benim kendi cihazımdan gördüğüm. Pc de ve TV de bakarsanız durumlar değişebilir. Yukarıdaki fotoğrafın devamı. Onunla kıyasyalınız ve bir diğer kamera başlığında ne kadar uzaktan çektiğimi görmüş olacaksınız.

Normal Kamera Örnek:

Ultra Geniş Açı Kamera:

16MP bir çözünürlüğe sahibiz.  3X zoom a kıyasla daha güzel ve net fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Ultra Geniş Açı Kamera Örnek:

Ultra Geniş Açı Kamera Örneğini gördünüz. Sol taraftaki adaya 3X zoom yaptım ve gayet başarılı sonuçlar ortaya kodu. Fotoğraftan anlaşılacağı gibi hava kapalı, tripod yok yani netlik kaybı yaşamış olabilirim ve ışık normalden az olduğu için cihaz fazlaca müdahale etmiş olabilir. Zaten bir kaç tane daha fotoğraf örneği ekleyeceğim.

Makro Mod:

Geniş açı ile kavuştuğumuz ve cihazın ekstra bize sunduğu makro moduna da değinmeden olmaz elbette. 2.5cm den nesne/canlıları çekmek gerçekten güzel. Nesne çekimleri çok kolay fakat canlılarda bu iş malesef zor. Sürekli hareket ediyorlar, kaçıyorlar vs ve bunedenle net fotoğraflar elde etmeniz çok zor. Birde telefonla yakınlaşmak zor iş. Buna bir çözüm bulmalılar.

Yukarıda gördüğünüz örümcek bir pirinç tanesi kadar belki de biraz küçük. Kapının camı üzerinde gördüm ve makro mod ile en az 10-15 tane fotoğraf çektim. Hayvan sürekli hareket halinde ve fotoğrafta gördüğünüz gibi ağ örme peşine düşmüş.Kendi gözümle göremedim ben. Bir diğer olay da ters ışıktayım. Dışarıdan güneş ışığı direk kapıya geliyor ve buna rağmen bu sonucu aldım. Çok net olmamasının nedeni, Tripodsuz, Hareketli bir nesne/canlı çekmek elbette MP in düşüklüğü de etkili. Belki de daha net çekilebilir.

Gece Modu:

Gece modu ışığa göre güzel. Bu modda güzel çekimler için titreşimsiz ve hareketsiz kalmak çok önemli. Sonuçta ışığı belli kaynaktan almaya çalışıyor. Siz oynatırsanız ışıkta sapma olacağı için herşey kötü çıkacaktır. Gece modu başarılı. Pek kullandığım bir özellik değil fakat yinede arada lazım olabilir. Fakat şöyle bir sıkıntı var. Az ışıkta bir türlü ışığı ayarlayamıyor. Ne demek istiyorsun? Sarı sokak lambalarında sokağı çekeyim diyorum yeşilimsi çıkıyor. Azcık cihazı oynatıyorum beyaz dengesini ayarlayabiliyor heh böyle çıksın diyorsunuz ve eliniz hafif titreyince yine durum kötüleşiyor. Bu olay tüm kameralarda aynı. ön/arka farketmiyor.

Yukarıdaki iki fotoğrafa da bakın. Fotoğraflar arasında 5 saniye yoktur. Fakat Üstteki gibi olması gereken fotoğraf çoğunlukla alttaki gibi çıkıyor. Beyaz dengesini ayarlayamıyor. Yani üstteki de kötü aslında ama benim gözüm üstteki fotoğrafa daha yakın görüyor. Bütün kameralarda bu sıkıntı var. Muhtemelen yazılımla alakalı.

 

Performans ve Isınma :

Performans konusunda diyeceğim hiçbirşey yok. Şuana kadar kullandığım gerçekten en stabil adnroid cihaz. Hiçbirşeyi ikiletmedi, hata vermedi, takılmadı, kendi kendine sonlandırmadı. Isı konusunda sıkıntı yaşamadım fakat kış aylarındayız. Yazın ne olur bilemem. Oyunlarda çok akıcı. Kasma donma gibi şeyler de olmadı hiç. Wifi AC desteği var ama her cihazda olduğu gibi bunda da 800MBPS li seviyelerde. Yine de hızlı transfer yapabiliyoruz.

1GB tek bir dosyayı aktarma. Normal USB Giriş. 3.1 destekli.

SSD den Telefona 24 saniye

Telefondan SSD ye 36 saniye

PC de TypeC portum var fakat şarj kablosunun ucu girmiyor malesef. Anakart koruyucusundan dolayı. TypeC içte kalıyor biraz.

 

Ses:

3.5mm nin eksikliğini saymazsak cihazın ses performansı çok iyi. Kulaklıklar için söylüyorum; sesleri kısık tutmuyor. Bassları güçlü vermeye çalışıyor ve S10+ gibi çok iyi bir çıkış gücü var. Redmi Note 7 ve 8Pro kullanmıştım ve gerçekten fark ediyor. Airpods aldım ve ses kısık gelir diye düşünüyordum iphonedaki kadar yüksek veriyor.
Hoparlör konusna gelince, streo hoparlörümüz var. S10 Plus ve İphone kadar yüksek ses veriyor. Ortamlarda hiç rahatsız olmadım bu konuda. Kalabalık gürültülü yerlerde film,instagram vs baktığımda bile çok net duyabiliyorum. Ses tonu olarak İphone ile S10 plus arası diyebilirim. İphone biraz daha inceye kaçıyor ve s10 plus biraz daha tokmuş gibi ses veriyor. Tam arası denilebilir.

 

Batarya ve Şarj

Cihaz gerçekten kullanırken S10 Plustan ve İphone dan biraz kötü olabilir fakat bekleme modunda s10 plustan iyi. İphone la yarışır. Yani cihazı kullanmadığınızda pilinizi samsung cihazlar gibi tüketmiyor. Samsung cihazları gece 12 de %100 bırak sabah 7-8 gibi kullanırken şarjınızın yüzde 7-8 gitmiş oluyor. OnePlus 7T proda bu durum 2-3 gibi. Genel kullanımda ki fazla oyun oynamıyorum,  6-8 saat arası ekran süresi alıyorum. Hangi senaryoda?

Ekran parlaklığı sonda (sadece akşamları yarıya veya az altına indiriyorum)

Bluetooh en az bir cihaz bağlı kalıyor.

Genelde 4.5g kullanıyorum.

İnstagram, whatsapp, facebook, youtube, telegram bazende kelime oyunu oynuyorum. 1-1.5 saate yakın arama yapıyorum ve direk 1 saat değil. 2dk 3dk konuşuyorum. büyük ihtimal 40-50 arama yapıyorum.

Detayları geçersek oyun oynamıyorsanız sabah 7 de alıp kullandığınız telefonu akşam 12 ye kadar rahat götürürsünüz. En kötü günde bir kere ara şarj yapma ihtiyacınız olur ki benim öyle bir derdim olmadı.

Peki şarj etme konusu nasıl? Nasıl ki en az 3 kamera şart diyorsam hızlı şarj da şart. Acil ihtiyacın mı var, uzun yola mı gidiceksin? Bataryayı yedin yedin arkdaşlar dışarıya mı çağır dı? Tak orjinal şarjda 20-30 dakika da yarım günlük şarj versin sana. Cihaz ısısına bağlı olarak 30 dakikada %50-60 arası şarj verebiliyor. Gayet dengeli bir cihaz. Şunu da kullanacak olan yada kullanan varsa söyliyeyim benim gibi şarja takıp üstünde yatmayın yada yatak gibi yerlere koyup şarj etmeyin. Ben hayatımda bukadar ısınan bir cihaz görmedim 😀 Yakarsınız valla. Yere koyun, masaya koyun ama tekstil ürünlerine koymayın.

 

Kısaca:

Cİhaz tasarım olarak çok iyi. Garanti olayı yok fakat diğer amiral gemilerine göre 2 kat ucuza alacaksınız. Satarken de onlar kadar zarar etmezsiniz.
Cihaz malesef kötü yönlerinden bir ağır oluşu. Ağır yaptınız bari ağırlık alt çenede kalsın da rahat edelim. S10 plus kullanırken ağırlıktan yana sıkıntım yoktu. S10+ 175gr civarı bendeki cihaz 206 gr civarı. 31gr çok fark ediyor 😀
İçinden çıkan şeffaf kılıf çok iyi. 2-3 kere mermere düşürdüm göçük, çizik, kırık yok Allahtan. Fakat kılıfın ahize kısmını iyi tasarlayamamışlar, ekran yere temas etmesin diye çıkıntılı ve bu kısıma kulağınızı koyunca kesilecekmiş gibi hissediyorsunuz.

 

 

 

Karışık Fotoğraflar:

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Xiaomi Redmi Note 7 İnceleme - Deneyim

Xiaomi Redmi Note 7 İnceleme - Deneyim

Youtube: FIRAT DURAN

İnstagram: firat_duran

Merhaba arkadaşlar ben FIRAT DURAN kanalıma hoşgeldiniz, pardon inceleme sayfama 😀

Bu sefe sizlere amiral gemisi olmayan ama amiral gemilerine tonla para harcamış biri olarak giriş seviyesi bir sandaldan bahsedicem. Normal bir inceleme değil bu yüzden  S8 ve S10 plus ile kıyaslıyacağım. Ya arkadaş bir 7k biri 1.5k diyebilirsiniz ama şöylede düşünebilirsiniz bu paraları gerçekten hakediyor mu? Fiyatlar uçuk ama karşılığı da ona göre değişiyor. Bu arada MIUI 10 dan da bahsedeceğim. Neyse incelemeye zaplayalım...

4GB RAM 64Hafıza Dual sim + SD kartlı siyah model var.

Kutu içeriği

Hızlı şarj özelliği olmayan bir adaptör

Koyu renkli şeffaf kılıf (Bendeki model siyah. Diğer renklerde saydam kılıf geliyor)

Type C kablo uzun değil malesef.

kulaklık yok. Bu paraya kulaklık vermiyor 😀

Tasarım:

Plastik bir kasaya (kenar) sahibiz. Ama metal gibi algılanıyor diyor fakat anlaşılıyor 😀 yani incelemelerde gördüğünüz gibi metal görünümlü plastik ama anlaşılmıyor laflarına kanmayın. Ben bu telefonu alırken de anladım ve hiç incelemesine vs bakmadım. Kontrol ve açma kapama tuşu çerçevenin sol tarafında. Ulaşılabilir. Bazı cihazlarda iki kenara da koyuyorlar özellikle S8 de bunu çok yaşıyorum power a basınca sol taraftaki tuşlara da basıyordum fakat bu güzel olmuş. Bixby tuşu yok 😀 Arka kısım da cam görünümlü iphone x serilerine biraz benziyor yada huawei p20 pro gibi. Bendeki model siyah renk. Işıkta vs şekilden şekle girmiyor. Fakat diğer renkleri alırsanız mavi yada kırmızı, bu renklerde ışığın açısına göre güzel yansımalar görebilirsiniz. Telefonun üst kısmında en solda IR gözü var. Akıllı cihaz (TV KLİMA) vs kontrol edebiliyorsunuz. Tabi destekli cihazlara sahipseniz. Hemen azcık sağında 3.5mm ses giriş portu var. Bunu buraya koyanın Allah belasını, neyse.... bu jack girişi alışık olmadığım için zorluk çıkarıyor. Alışık olunca da zorluk çıkarıyor 😀 Pubg gibi oyunlarda engel. Bukadar net. IR sensör ile yer değişmiş olsaydı çok daha iyi olurdu. En kenarda olunca parmak arasından geçiriyorsunuz sıkıntı çıkmıyor. 3.5mm jack yanında mikrofon yuvası var. Alt sol kısımda bir halta yaramayan ıphone 6-7-8 lerde falan gördüğümüz ızgara var. Mikrofon vardır bir tane gerisi süs... Onun yanında type C soket var. Evet bu telefon Type C li.... onun yanında da hoparlör. hayır stereo ses yok. Mono. Arka kısımda iphone x vari dikey 2 kamera var. Onun altında flash bulunuyor. Arka kasada parmak izi kapı deliği varf. Ön tarafta da damla centikli kamera var. Tasarımı elde tutuş olarak premium hissettiriyor ama plastik işte. Ekranla kasa birleşim yerleri ele batmıyor. Yani keskin kenarlı değil. Bu da kullanırken elinizin yorulmasını önleyecektir. Kenarların plastik olduğunu da kaymamasından anlayacaksınız. Soğukluk yok. Hadi ekran kısmına bakalım....Bu arada kenarlar plastik dedim ama tutması metale göre daha iyi. Onlar kadar kaygan değil. Bildirim ledi ekranın en kısmında. İlk gördüğüm de sasirdim çerçevenin içinde olu piksel var sandım :p

Ekran

6.3 inç FHD+ bir ekranımız var. 2340x1080 de çözünürlüğümüz var. LCD bir ekrana sahibiz. Renkler Amoledler gibi cırtlak değil. Cırtlar derken kötülemiyorum ama göze hoş gelmiyor. Tabi bu benim açımdan. Normal lcd kullananlar için sıkıntıy yok. Gayet keskin bir ekranı var. Parlaklık olarak üst seviyelerde değil fakat günlük rutin işler için iyi. Bir s8 le yarışamaz tabi. Önden bakınca Iphone XR havası var ama damla çentik işi bozuyor 😀 %81 e yakın ekran kasa oranı var. Ekranın boyutunu özetlemek gerekirse sağ ve sol kısım bayağı ince çerçeveye sahip. Burası önemli 😀 Fakat alt kısım siyah alan biraz geniş kalmış ve üst kısım alt kısıma göre daha ince bir siyah alan sunuyor. Orantısız olmuş. Ekran büyük olduğu için film izlemek güzel. Siyahlar siyah değil ve siyah barlar geceleri göz alıyor. Karanlık bir ortamdayken karanlık bir görüntüye bakıyorsanız kendisini teknolojisinden dolayı belli ediyor. Işık açık diyor 😀

Kamera

48 e 5megacivciv bir kamerası var. Gözlerden ırak. Bu oranlara aldanıp ta sakın almayın 😀 Yarın resimler eklenecektir. Bilenler belki vardır HTC HD2 model telefon var eskilerden ondan kötü çekiyor. Mi 8SE galaxy s8 e yakın bir performansı var çoğu zaman ama mi 8 se den bayağı kötü. megacivciv herşey değildir diye boşuna demiyoruz. Evet 48 mcivciv bir işe yarıyor biraz daha fazla zoom yapıyorsun ama okadar. Galaxy S10 plus bu megacivciv yüzünden çok eleştirildi ama ikisinde de  resmi çek koy yan yana farkı anlarsın. Hatta ikisinde dibine kadar zoom yap o derece yani...Gece Modu var ama elini kımıldatma diyor. Arkadaş OIS EIS vs zaten yok. Nasıl kımıldatma. Pozlamayı uzun tutuyor gece modu yapmak için evet ama ışık alamıyosun ki zaten. Video da frame atlamaları oluyor ara sıra. Telefonu elinizde yukarı aşşağı sallayınca görüntü yatak gibi yaylanıyor. Güncellemeyle düzelir belki ama şuanlık sonuç bu. Kısa ve net Kamerasına kanmayın. Xiaomi Mi5 bilenler bilir ondan kötü yani 😀 Portre modunda çevreyi pek algılayamıyor. Detay göremiyor ki nasıl algılasın 😀 4k mı? Yav fotoğrafı düzgün çekmiyor ne 4k sı Allahını seversen. 4k. Olmasın da zaten .

 

Ses

Hem type c hem de 3.5mm kulaklıklarla denedim. Denediğim kulaklıklar Beats Solo 3 Wireless + iphone 8 le gelen standar earpods. 3.5mm ses çıkışı gücü iphone 6 ve 8 , s8 ,s10plus, Lg g4, mi8se den düşük. Kalite de çok düşük. Bu çin malı çakma hoparlörler var ya onun gibi. Kaliteli kulaklıkta müzik dinlesem bile bir tuhaflık bir güçsüzlük ve kalitesizlik var.  Type C ye dönüştürücü ile ikisini de bağladım. Dönüştürücüden mi bilmiyorum ama ses çıkış gücü 3.5mm ye göre yarı yarıya düştü. S8 ve S10 plusta böyle bir durum yaşamadım. Ayarı varmıdır bilmiyorum fakat durum bu. Hani bazı insanlar Flaq DTS vs ile normal mp3 ü ayırt edemez ya hani ne farkı var derler ya... Bu telefonla müzik dinlesin bir de başka telefonda flaq dinlesin şok yaşar 😀 Birisi tırmalıyor birisi huzur veriyor. Bluetooth ses yüksekliği fena değil ama kalitesizlik devam ediyor.

 

Pil & Şarj

Cihazda 4000 lik Bataryamız mevcut. Kutudan hızlı şarj çıkmadığı için 2-2.5 saat arasında sıfırdan %100 oluyor. Fakat buna karşı cihaz QuickCharge 4.0 destekliyor. Yav bari QC 2 falan koyaydınız 😀 Normal adaptör ile 2.5 saate yakın sürede şarj oluyor ve ekranda ŞARJ OLUYOR yazısı var. Neyseki Hızlı şarj adaptörlerim var. İpad Pro olsun S8 şarjı ile şarj edince hızlı şarj ibaresini görüyorum. 1.5 saati az geçe 1 saat 40 dakika da falan  0-100 oluyor. Buna karşın cihaz çok ısınmıyor. QC 4 almayı düşünüyorum ama şarj süresinin 1 saate falan ineceğini beklemiyorum bu nedenle şimdilik düşünce aşamasındayım. Batarya süresi beni gerçekten etkiledi. Özellikle amiral gemilerine tonla para verip bataryasını günde 2 defa doldurmaktan gına gelmişti. Gerç ozamanlar oyun oynuyordum ara sıra o yüzden ama S8  inceleme yazımı okuyanlar anımsayacaktır; Sabah 7 gibi %100 telefonu alırdım. Sosyal medya, 1 saate yakın instagram 1 saate yakın youtube ve ..maksimum 30 dakikalık aramalardan oluşan ve 1-2 saatte web de gezinmelerim sonucu şarjım öğlen 15:00 gibi %40 lara bazen de daha aşşağılara düşerdi. Bu cihazıda aynı senaryoda kullanıyorum hemen hemen. Oyun yok. Sürekli sosyal medya takip vs ile sabah 07:00 da %100 olan telefon gece 00:00 da %50-60 arası oluyor. Evet hız yok fakat telefon amacına hizmet ediyor artık. Pilinden gerçekten memnunum. Çünkü oyun oynamıyorum ve sürekli sosyal medya takibi yapınca öğlen şarj bitmesi sıkıcı oluyordu. Şarj dayansın diye kasıyorsun sonra kendini. Kısaca oyun oynamayın geceyi rahat görürsünüz. He film indirdin 15 saat de film izletmez tabi 😀 Bu arada otomatik parlaklık ayarı gerçekten kötü. Sürekli kısık kısık takılıyor. Bunun da katkısı büyük. Son parlaklığı zaten muazzam değil. Gece kör eder tabi 😀 Ekran süremi soracak olursanız 4-7 saat arası. Otomatik parlaklık. E kısa bu mu diyorsun? Daha şarjımın yarısıdan azcık fazlası bazen bitiyor. Bide böyle düşün. (Işler güçler) Şarj olma animasyonunu beğendim 😀

 

Performans

Açıkçasını söylemek gerekirse oyunları artık Ipad Pro (Type Cli model) ile oynuyorum geri kalan her işte sıkıntısız kullanıyorum. Kasma takılma gibi birşey yok ama hantallık var diyebilirim. Buda işlemciden kaynaklı. Bir kaç binlik telefonda hayvan gibi beygir var bundaki beygir anca midilli olur 😀 İnternet youtube instagram görüşmeler gibi şeylerle çok uğraşıyorsanız tam sizlik. Hem yeterli performans sunuyor hem de pil bakımından yarı yolda bırakmıyor. PubG gibi oyunları minimum ayarlarda bazen kasarak oynatıyor. Fakat oynarken hissediyorsunuz görüntünün yavaş kaldığını. Kasma kare atlama pek yok. 40dk oyunda 5-10 kere belki denk gelirsiniz. Elbette etrafınız da düşman çoksa atlamalar olacak bazen Ipad Pro bile aynı tepkiyi veriyor bu oyundan kaynaklı bir durum.

Arayüz MIUI 10

Xiaominin kronik sıkıntısı bence arayüzü. Arayüz hangi telefonunda kullanırsam kullanayım hantal. Tepki süresi uzun. Mi 8 de kullandım ve Redmi Note 7 den biraz hızlıydı. S8 ile S10 arasında uçrum var. Hantallığına karşın yazılım geliştirici ekip gerçekten güzel işlere imza atmış. Çift tık açma kapama. Kenar çerçevelerden sayfayı ileri geri alma. Butonlara özellik atama. Sanal tuşlara ayrıca özellik atama vs gibi bolca kısayollarımız var.  Okuma modu ve Karanlık mod özelliği mevcut. Siyah tema (ayarlar menüsü) vs sevenler için nimet. Geceleri göz almıyor en azından. Bence her uygulamaya gelmeli. Bütün Xiaomi cihazlarda rastladığım ve saçma olduğunu düşündüğüm bir olay var. 5-10 tane uygulama açıyorsunuz. Instagramdasınız diyelim. Arkaplandakileri yoketceksiniz ve herşeyi temizleme kısayoluna basıp ardından çarpı işaretini tıkladınız diyelim. Normalde herşeyin pufff olması/yokolması gerek ama bu Instagrama geri dönüyor ve sinir bozucu 😀 Sanal butonlar bazen yazılımdan dolayı hantal kalıyor ve Galaxy S serilerindeki rahatlık yok. Hız faklı olsada deneyimi gerçekten farklı...Cihazda yapay zeka var niye bahsetmiyorsun diyebilirsiniz fakat bu işin suyu çıktı bence. Yapay zeka kendi hareket edebilen birşey olmalı fakat bunlara ortam ve görüntü tanıma özelliği eklemişler AI diye yapıştırmışlar. Öğrenmiyor hafızasındakini kullanıyor ve yeni birşey yok. Bir halta yaradığını sanmıyorum da. Işığa/ortama göre mod değişiyor sadece.

Gelelim en can alıcı kısma. Alarm bir çok kişi için olmazsa olmaz bir uygulama. İşe/randevuya geç kalabilir. Bunun sorumlusu xiaomi dir 😀 Yav rahatsız etmeyin modda niye alarm çalmaz arkadaş. Mi8Se de aynı bu da aynı. İkisinde de bugün denedim. Titriyor çalmıyor. Üstelik alarm sesini aç kapa da yok. DND açıkken ses seviyesi ayarlanmıyor. Bunun amacı millet aramasın bildirim gelmesin. Alarmı niye engelliyorsun. İki gündür işe geç kalcaktım az daha. Mi Band 4  sayesinde uyanıyorum valla 😀

Yüz Tanıma

Yüz tanıması başarılı ve hızlı. Gün ışığında sıkıntısız. Gece olunca da diğerleri gibi. Ne kötü ne iyi.

Parmak İzi okuyucu

Buda yüz tanıma gibi başarılı ve hızlı. Anında tepki veriyor. Parmak ıslakken çalışmıyor 😀 Pantolona sil öyle dene....

Sonuç:

Tekrar söylüyorum böyle inceleme mı olur demeyin. Resmi note 7 dediğiniz cihaz 2009 da çıkan telefondan daha kötü kamera performansına sahip. Oyuncaklarını aldanmayin. 1700-1900 bandında daha iyi cihazlar var.

Oyunla pek aranız yoksa batarya performansı önemliyse alınabilir.

Oyun oynatır ama tat vermez. (Yüksek grafkli oyunlar için)

Değerlendirme Son model yüksek performanslı telefonla yapıldığı için incelemem bu şekilde. Hani birileri diyor ya yav 1000 liralık telefon neyine yetmiyor. Al işte yetmiyor. Allahtan oyunları telefonda oynamıyorum artık 😀 Yani hep bu tarz fiyatlı telefon kullanıyorsanız iş görebilir. Şuan için ne oyun ne fotoğraf için telefon kullanmıyorum. Benim için sıkıntı değiller. Günışığında kötü olmayan fotoğraflar çekersiniz. Aşşağıda karışık fotoğraflar var. Hızlı şarj / Normal şarj ve Şarj animasyonu fotoğrafları. Gündüz ve gece çekimden bir kaç poz. Gündüz yine idare eder de ışık kötüleştirmi yaşasın grenler diyor fotoğraflar. Gündüz fotoğraflarında bile netlik detay denen birşey yok. 48mega civciv kaliteside aşşağıdaki gibi. Görüntüler aynı ama bir iki tık fazla zoom yapıyorsunuz.

Yazılım konusu güzel ama bu alarm ve son kullanılan uygulamaları arkaplandan yok etme durumu sıkıcı. Aklınızda bulunsun. DND alırsanız titriyor sadece...

 

Youtube: FIRAT DURAN

İnstagram: firat_duran

Karışık Fotoğraflar

İNCELEMEYİ BEĞENİP PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM. SORMAK İSTEDİĞİNİZ YADA ŞUNU ATLAMIŞSIN DEDİĞİNİZ VARSA YORUMDA BELİRTİN. TEŞEKKÜRLER.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 10 / 11
  • Hüseyin H. @hsynn

    Güzel yazmışsınız ellerinize sağlık.
    Bende 1 aydır bu telefonu kullanmaktayım. Bu gönderi üzerinde izninizle bende fikirlerimi söylemek istiyorum.
    Kamera gündüz benim için yeterli sonuçlar veriyor diyebilirim. Merak eden arkadaşlar profilimde paylaştığım örnek fotoğraflara bakabilir. Ama geçen günde paylaştığım gece fotoğraflarında sağa sola yıldız serpiştirmesi acaba sizde de var mı? https://teknoseyir.com/durum/1114066 Şu durumda bahsettim olaydan. Avucuma bile tuttuğumda gece göğünü çektiğimi zannedip yıldız atıyor ortaya karışık.

    Pil konusunda fazlasıyla yeterli bana. Zaten telefonda oyun oynayan biri değilim. 2 gün bile rahat rahat kullandığım oldu. Şarjımı yanıma almadan 3 günlük seyahate çıkmayı bile göze alabilirim. 😀

    Ekrana gelecek olursak acaba sizde de var mı diye soruyorum. Güneş ışığında renkler öyle cırtlak bir hal alıyor ki. Böyle çok yapay göze kötü gelen bir ekrana dönüveriyor. Ayrıca parlaklık değeri ne kadar bilmiyorum ama Xperia Z5'in ekranı gündüz bundan kat kat kat kat kat iyiydi. Bu full parlaklıkta bile rahat bir görüş vermiyor.

    Reklamlara değinmek bile istemiyorum.Wtf

    https://teknoseyir.com/durum/1110669 Şu durumda bahsettiğim şey sizde de oldu mu? Durdurdum o şekilde kurtuldum. Günde 400mb internet yiyordu ben farkedene kadar.

    Koyacağınız bildirim ledine de afedersiniz yanii olmasa da olur tadında bir bildirim lediymiş.

    Sonuca gelecek olursam bir daha Xiaomi alacağımı hiç ama hiç düşünmüyorum. 😀

  • teknopanda @teknopanda

    f/p olarak karşılaştırılması gerektiğini düşünüyorum agresif bir kötüleme olmuş bin lira verip 5 bin liralık fayda beklenmemeli. kendi klasmanında karşılaştırılma yapılırsa gayet öne çıkan bir model.

    • Fırat Duran @firat_duran

      Kendi klasmanı için de söylemem gerekirse bu kamerayla işi zor. Yukarda örnek te gösterdim HTC HD2 modeli vardı 2008-2009 lu yıllar. Resim kalitesi olarak Ondan bile kötü. Yeni resimler eklendi. Yazıda da belirttim yav 1000 liralık telefon kullanıyorum aynı şeyleri yapıyoruz boşuna okadar para veriyorsunuz diyenler için bir inceleme. Bir de en tepeden giriş-orta seviyesine düşerseniz ne olur? Başınıza ne gelir bunu anlatmak istedim. Sonuç kısmında açıklarım zaten.

    • Mr.Bell @mr-bell

      @firat_duran Kamera konusu bence şöyle,bunların algılayıcıları kötü değil ama biraz yazılımsal oalrak eksik kalıyor,google camera kurup denediz mi?
      Dediğiniz diğer telefonlar döneminde nereye denk geliyor,eski telefonların kamera olarak şuan ki telefonları geçtiği oluyor ama geçen telefonun bu dönem için kullanılabilirliği nedir?

    • Mr.Bell @mr-bell

      @mr-bell Aynı işin tanımını nedir,yani fotoğraf çekmekse çekiyor,arama yapmaksa yapıyor,internette geziyorsa geziyor,oyun oynamaksa oynatıyor,yani aynı işi yapıyor mu,bence evet yapıyor.
      Ama hangisi o işi daha iyi yapıyor konusu başka bir şey,tabi parasına göre yapılan iş boyutuda var.Yani bu kıstaslar doğrusunda bir değerlendirme yapmak daha doğru olur.
      Ben çevremde cebinde 5000 lirası hazır olup üst segmente niyetlenen kimsenin gidip orta seviye bir cihaz aldığını görmedim.

  • Şevket Zaimoğlu @sevketzaim

    Ben de Nisan'dan beri kullanıyorum. S10'la kıyaslanması çok saçma olmuş. Fiyat/Performans olarak düşününce benim notum 10 üzerinden 7.

  • alaria @alaria

    Öyle bir ezmişsiniz ki farklı bir telefondan bahsediyorsunuz sandım. Ben de kullanıyorum tam bir f/p telefonu. Kamerası yeterli batarya çok iyi. Eksi yanı güneş tepedeyken ekranı görmek zor. Bir telefona 5000 tl veren biri zaten bu telefona niye baksın ki gidip onu alır zaten.

Samsun Galaxy S10 Plus İnceleme - İlk Hafta

Samsun Galaxy S10 Plus İnceleme - İlk Hafta

Merhaba arkadaşlar nerdeyse 1 haftadır bende olan Samsung Galaxy S10 incelemesiyle karşınızdayım. Bildiğiniz gibi 2017 mayıs ayından beri Galaxy S8 kullanıyorum...Galaxy S8 ile ilgili bir kaç makale paylaşmıştım. Merak edenler profil sayfamdan ulaşabilir.

Samsung Galaxy S8 üzerine Note 8, S9 serisi ve Note 9 serisini piyasaya sürdü. Bu serilere sahip olmak istesemde pek fazla ekstra özellikleri olmadığından ve maddi durumlarımı fazla zora sokmak istemediğimden satın almadım. Elbette bir çok arkadaşımda bu cihazların bir çoğu var ve deneyimleme fırsatı buldum. Şimdi S10 Plus a geçtim ve S8 ekran yanığı yüzünden servis yolunda olacak. S8 servis serüvenini de sizlere aktaracağım. Bakalım koca Samsung delikanlı mı değil mi 🙂

Kısaca cihazdan bahsedeyim:

6.4” ekrana 522 ppi yoğunluğa ve çift kameralı bir ekrana sahibiz. İşlemci olarak ülkemizde Exynos 9 serisi 9820 2.73 Ghz hızında çalışan Mongoose M4 ismini verdikleri bir yapı karşımıza çıkıyor. 8Gb bellek ve 128 GB dahili bir hafızaya sahip (Bendeki cihaz) bu telefonda 2 önde 3 tanede arkada olmak üzere 5 kamera var ve bu donanımlara gücünü veren tam 4100 mah devasa bir batarya eşlik ediyor demek isterdim ama devasa değil. 🙂 devasa olan cihaz...

 

Hadi detaylara geçelim...

 

Ekran:

522 ppi yoğunluğa sahip 6.4” 1440x3040 piksel çözünürlüğünde ÇENTİKsiz dev gibi bir ekran bizi karşılıyor. Samsung kesinlikle çentikli bir ekran yapmayacağız dese de ve adını her nekadar O, V, U, vs vs değiştirseler de ÇENTİK işte kardeşim. İzbandut gibi duruyor orada bana bakıyor 😀 Elbette tasarımı farklılaştırıyor ve güzel de duruyor kerata. Bazen videoların içine etsede beğendiğimi söyleyebilirim. Beyazlar bir önceki modellere göre daha beyaz olduğunu söyleyebilirim en azından s8 den daha iyi. Parlaklıklık olarak ta s8 den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Gün ışığı altında daha görünebilir bir hal almış. Yine tek sıkıntımız ekran koruyucu olacak sanırım. Bu konuda samsung en azından ekranın üstüne jelatin kaplamış. Şimdilik ekran koruyucu olarak bunu kullanıyorum. Koval kısımlarda malesef bu jelatin yer almıyor ve tam büküm yerinde jelatin kenarları son buluyor. Bu konuda cihazı alanlar dikkatli olmalı. Arka kısma en azından bir slikon kılıf şart bence. Bildirim ledlerini malesef kaldırmışlar fakat onun yerine kamera modülünün etrafında beyaz bir parlama efekti eklemişler. Bu efekt şuan için ekran kapalıyken çalışmıyor. Cihazı uyandırdığınızda parlıyor ama zaten kör değiliz bu sefer direk bildirim var mı yok mu görüyoruz 🙂 Bence bu özellik ekran kapalıyken de çalışmalı. Şuan için ayarlarda bulamadım belki vardır ama yoksa kesinlikle bir güncellemeyle bu özellik gelmeli. Hoşuma giden 2 tane daha özellik var ve Allah’ım sonunda yapmışlar diyorum. 1. Ekran kapalıyken cihazı dik pozisyona getirirseniz cihazı uyandırıyorsunuz ve bu özellik Android 9 güncellemesiyle birlikte S8 lere de gelmişti. 2. Olarak çift dokunuşla cihazı uyandırabiliyorsunuz . Bu özellik bir çok firmanın bir çok modelinde var ve keşke bende de olsa dediğim özelliklerdi. Fakat çift dokunuşla uyandırma açıkken şarj neredeyse 2 kat hızlı bitiyor. Ekran HDR 10+ destekli ve bu videoları izlediğinizde gerçekten öhhh be diyorsunuz. Şahsen ben dedim 😀 Bende s8 olmasına rağmen dedim. HDR 10Plus başka dünyadan...

 

Batarya ve Şarj

4100 mah lık bir bataryamız var fakat niye 5000+ değil diyorum içimden. Çünkü cihaz büyük bu batarya boyutu s8 de olmalıydı. Gelişme var ama biraz daha agresif olmalarını bekliyorum. S8 le kıyaslamak şuan için mantıksız olur çünkü birisi 2yıllık ve batarya ömrü azaldı diğeri ise daha yeni. Herneyse ipad pro ya sahip olduğum için sürekli oyun oynamıyorum fakat bir kaç kez pubg de oynadım ve şuan için işler gayet güzel. 1 günü oyun oynamadan rahatlıkla tamamlıyorum. Mailler bildirimler görüşmeler instagram, youtube vs derken sabah 7 de %100 den aldığım cihaz öğleden sonra 3-4 gibi %65-70 seviyelerine düşüyor. Ortalama 5-7 saat ekran sürem var. S8 de bu süre 3 saatlere kada düştü ve aynı kullanım senaryosunda. Dediğim gibi daha iyi olmalıydı. Standby süresinde yine bir yol katedememiş samsung beyler... Gece 12 gibi %100 bıraktım 2 kere ve sabah 7 de şarjım %6-7 civarında azalmıştı. Arkaplanda atom mu parçalıyor ne yapıyor hala çözemedim. S8 de de durum aynıydı ve hala da aynı. Gelelim şarj olma süresine...S8-S9 serileri neyse o...am nedennn diyor insan. 1.5 saat sürüyor ortalama. Hiçmi ilerletmez arkadaş...Sen koca samsungsun diğer firmalar gözü senin üstüne dikmiş harıl harıl çalışıyor. Üstelik global anlamda firma olarak onlardan daha büyüksün...En azından telefon kapalıyken QCharge 4+ kullanabilirsiniz deseydin, cihaz açıkken QC 2.0 a devam deseydin eyyy samsung 😀 Neyse bu cihazı alırsanız sonuç bu arkadaşlar. 1saat 30-40 dakika sürüyor. Haberiniz olsun...Çift dokunup ekran uyandırma da şarjın çok hızlı bitmesine sebep oluyor.

Parmak izi

Ultrasonik adını verdikleri bir sistem duyurdular ve insanın aklına VoAvvV çok hızlı gibi birşey çağrıştırsa da öyle deği 🙂 Keşke öyle olaymış. Şimdi olayın aslı şu ses dalgalarıyla çalışan bir parmak izi okuyucuya sahibiz yani klasik yöntemler 2D çalışırken bu ürün parmak izleriniz arasındaki boşluğu vs tanıyabiliyor. Bu sayede kandırmak daha da zorlaşıyor. Elbette herşey gibi bu da hacklenebilir ama sonuçta NASA da çalışmıyorum. Uzaktan hackleseler ne olur hacklemeseler ne olur. Benim sağımdaki solumdaki adam cihazı açmasın yeter. Yada çalındığında millet cihaza erişemesin. Amaç bu zaten. Şimdi cihaza parmağınızı tanıttınız diyelim. Nasıl açacaksınız ve sizleri neler bekliyor? Parmağınız okuyucunun yerine bir kaç denemeden sonra alışıyor. Bir kere yanlış dokundunuz diyelim zaten uyarı ve parmak izi alanı beliriyor. Yanlız şöyle bir durum var parmağınızı çok hafif bastıyorsunuz ve çekiyorsunuz. Ekranın açılması da sanıyorum ki android ten kaynaklı 1 saniyeyi buluyor. Parmağı bastınız okudu diyelim. Parmağı çektikten sonra ekran açılıyor. Ufak bir bekleme süresi var. Şunu da söyliyeyim S8 ve sonrası cihazları kullanıyorsanız parmak izi okuyup açma süreleri hemen hemen aynı. Onlardan yavaş değil ama hızlı da değil diyeyim. Sadece parmağı çektikten sonra cihazın açılması garip geliyor. Dün nargile içiyordum evde ve toplamaya başladım. Tütün üstündeki demir teli kenara koydum 2-3 dk geçti telefonla konuşuyordum dalgınlığıma geldi elimle tuttum ama telefonla konuşurken idrak edemedim 2 -3 saniye sonra acıyı hissettim 🙂 parmağım yandı 🙂 parmak izini de bu parmakla açıyordum 🙂 Galaxy S8 de denedim açabiliyorum fakat S10 Plus ta malesef açamadım 🙂 yeniden tanımladım sorunum düzeldi. Uğraştırsa da bence iyi birşey.

 

Yüz tanıma:

Ön tarafta çift kamera modülü bizleri bekliyor. Bir tanesi RGB algılama ve alan derinliği olarak çalışıyor diğeri ise normal kamera.Yüz tanıması S8 e kıyasla daha iyi ve hızlı. Fakat (yine mi) şöyle bir sıkıntı var. Ekranı uyandırdınız diyelim bu sırada parmak izi okutayım diye cebelleşeceksiniz benim gibi 🙂 Çünkü yüzünüzü algıladı aslında kilit açık sadece ekranı kaydırmanız lazım. 3-5 sefer bu tuzağa düştüm. Açılsanaaaa diye krize gircektim 😀 Neyse ki durumu kavradım. Size de uyarı olsun. Telefon uykudayken parmak izi kullanın uyandığında yüz tanıma kullanın. Karanlık ortamlar da elbette parmak izi şart. Fakat az da olsa ışık varsa yüzünüzü tanıyor. Benim anlamadığım bir nokta da şu Apple larda yüzünüzü okuttuğunuzda ekranda kilit açıldı simgesi gelir ve ekranı kaydırmanız gerek işte burda da bu durum var. Açsana işte niye dokunduruyon tekrar ekrana. Çok basit yüzü gördün mü ana ekrana geçeceksin 🙂 Yüz tanıma bir faceid değil umarım o tarz bir yapıya dönerler. Çünkü FaceID gerçekten çok iyi çalışıyor. En azından İpad versiyonu benim için iyi.

 

Kamera

Cihazın arka tarafında yatay olarak konumlandırılmış 3 adet kamera var. Flash Ledine doğru 12MP Telefoto kamera, 12MP  Geniş açılı kamera ve 16MP ultra geniş açılı kamera bizleri karşılıyor. Kameralara diycek bir söz yok. En az S8 ler kadar iyiler. Ultra Geniş açı olayı tam aradığım özellikti. Üstelik fotoğrafları çok fazla bozmadan görüntü elde edebiliyorsunuz.Bana soracak olursanız bir sonraki nesilde 4 lü kamera sistemi gelmeli ve bu 4. Kamera da 10x zoom sunabilmeli. Ya da 2X optik zoom sunan kamera yerine bu getirilebilmeli ve 2-4-8-10x şeklinde ayarlama da yaparsak on numara olur diye düşünüyorum. Bir diğer isteğim de abi 12-16mp nedir ya...HTC Ultrapiksel muhabbeti gibi dayıyonuz da dayıyonuz 😀 20+ olmalı artık. Evet görseller çok iyi çok netler, daha kullanışlı hale gelmişler ama insan daha fazlasını istiyor. Millet 48mp diyor sen 12 16 da diretiyorsun...Ön kamera konusuna gelince 2 adet kamera var. Ekran size dönükken soldaki 10MP özçekim kamerası diğeri ise RGB algılayıcı Derinlik kamerası. S8 e kıyasla 10 numara olmuş diyorum. Oval gözüken yüz hatları orjinale daha yakınlar artık. Hem ön hem arka kameraların da bokeh dediğimiz modlar gayet güzel ve başarılı. Hatları net olarak birbirinden ayırabiliyor. Çok azda olsa ışık kaynağıyla alakalıdır heralde bazen karıştıyor ama gözünüze batmıyor, dikkatli bakarsanız ayırt edebiliyorsunz. 4K 60 fps, HDR 10+ kayıt alma gibi özellikler ve 1.5-2.4 diyafram geçişlerine sahip kameralar dolu dolu bir paket var karşımızda ve video konusunda ise zaten android dünyasının bana göre lideri ve bu sefer de ön kamerada 4K kayıt özelliği var. Burayı fotoğrafa boğmak istemiyorum. Bu hafta sonu bu konu altında çeşitli resimler paylaşacağım. Arkadaki iki kamerada OIS ve EIS mevcut. Bu ikili gayet başarılı İşler ortaya koyuyor. Bir diğer özellik doğrudan instagram akışa veya hikayelere fotoğraf ve video gönderebiliyoruz. Üstelik sadece çektiğimiz son görüntü için geçerli değil. Galeriye girin bir görüntü açın ve hemen alt barda karşınıza instagram logosu çıkıyor buradan paylaşın gitsin. Kaliteyi gerçekten arttırıyor.  Kısaca kameralar çok başarılı elbette farklı koşullarda farklı cihazlarla karşılaştırınca bu cihaz 1. Olcak diye birşey yok. Fakat benim isteklerimi şuan karşılayan bir cihaz oldu. Bu kamera özellikleri başka cihazlarda da vardır belki ama samsunga alıştık bir kere.

 

Performans:

Yine Galaxy S8 ile karşılaştıracak olursam en kötü uygulamada bile 1 sn fark ediyor. Pubg de S10 Plus İle nerdeyse oyuna başlıycam diğer cihazım ana ekrana gelmeyi bekliyor. Elbette S10 Plus için normal daha hızlı olacak ama insan kendi kullandığı cihaz hızlı zannedince farkı çok daha net anlıyorsunuz. PUBG de grafik ayarları da çok daha fazla artmış. Şöyle diyeyim Ipad Pro 11” 2019 lu cihazla neredeyse yarışır düzeye gelmiş. S8 de HDR modu aktif değil. S10 Plus ta HDR Aşırı Yüksek moduna kadar açılıyor. Oyun dışında sistem performansı ve tepkiler de gayet hızlı. Mesela ayarlar menüsünü açtığımda birşey aratacağım zaman S8 de 5-6 sanyie sürerken S10 plus ta 2-3 saniye sürüyor. Hala bir google aramalar kadar olamadı 😀 yazmaya başlar başlamaz öneri yapması lazım. Ayarlar ve geçişler de bayağı hızlanmış. Kısaca grafik anlamında bayağı ilerlemişler ve arayüzle birlikte hızlanmış. Ekran görüntüsü aldığınızda S8 de Pie den önce biraz bekletirdi. Pie geldi durum biraz düzelmişti fakat S10 plusta ekran görüntüsü aldığınız an galeriye geliyor direk. SMS konusu da düzelmiş. Ne sorunu vardı ki sms diyebilirsiniz. Bir çok cihazda mesaj bildirimleri geç geliyor özellikle s8 de. Birkaç kere deneme yaptım durum cidden böyleydi. Mesaj düşüyor ama bildirim 5-10 saniyede anca geliyordu. S10 plus ta pat diye geliyor hepsi.

 

Ses:

S8 de bilindiği gibi minik bir dış hoparlör var ve gerkçekten rakipleri görünce yetersiz kalıyordu. Özellikle Stereo destekli cihazlar çıkınca çöp oldu bizimki. Dış ses olarak Ipad Pro 11” e neredeyse eş değer bir yükseklik sunuyor. Ses seviyesi de kalitesi de gerçekten artmış. Müzik dinlerken, film izlerken keyif alıyorsunuz. Son yüksek olduğundan ben tırsıyorum şahsen, çünkü acaba hoparlör patlarmı diye endişeleniyorum 😀 Bu herkesin bildiği berber test videosunu açtım ve yatarken çenemin altına koydum. İlk başlarda geriden gelen müzik sesini cihazdan mı geliyor evin dışından mı geliyor anlayamadım. Normalde biliyorum videoyu fakat bayağı oldu açmayalı fakat çevresel efektleri gerçekten hissettiriyor. Kulaklık konusuna gelince bildiğimiz AKG işte 😀 cihazın ses çıkış seviyesi yüksek olduğundan s8 deki akgden daha iyi. Netlik ve berraklık konusu muazzam değil ama günlük işler ara sıra müzik kaçamakları için ideal. Type-C kulaklığınız varsa ses seviyesi çok düşük kalıyor haberiniz olsun. Belki ayarı vardır şuan için bilmiyorum. Type-C dönüştürücülü apple orjinal kulaklığı ile sesi sona kadar açıyorum ama 3.5mm giriştekinin yarısı kadar yükseklik sunuyor.

 

Wireless Power Share

Sonunda istediğim bir özellik daha gün yüzüne çıktı...çıktı da geç kaldı. Samsung saatim vardı sırf şarjı yüzünden satmıştım. Ozamanlar bu özellik olaydı satmazdım 😀 Özelliği İphone 8, Galaxy S8 ve Gear S3 ü hızlıca şarj edebiliyoruz. Hatta iphone u kendi şarj aletinden daha hızlı şarj edebilirsiniz diye düşünüyorum 😀 Hayat kurtaracak özellikler. Umarım bu özelliği belli başlı cihazlar için kitlemezler. Çünkü cihazlar için çok güzel oyuncaklar türeyebilir diye düşünüyorum. Mesela telefonu şarja taktın üstünede kablosuz gece lambası koydun...vs gibi bir sürü ekosistem oluşturulabilir.

 

Sonuç:

Şuan için mutluyum. Güzel bir cihaz aldığımı düşünüyorum. S8 deki eksiklikler fazlasıyla giderilmiş ve yine günümüz cihazlarından biraz geride kalsa ilerleme katedmiş. Nasıl geri kalmış diyceksiniz; 4100 mah batarya bu boyuta az, 10x zoom geçen seneden beri konuşuluyor ve bugün yarın bu cihaz (P30) çıkacak. Cihaz çerçevelerinde siyah rengi görmek iyi olurdu diye düşünüyorum. Çelik rengi yakışmıyor bana göre...Standby için artık birşey yap samsung...Bir de bu galaxy S8 hızlıydı arkadaş S10 plus a geçince gerçekten yavaşlamış. Umarım apple gibi yapmıyorlardır.

 

Okuduğunuz için teşekkürler... Sormak istedikleriniz ve eksik bir yer varsa söyleyiniz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Apple Ipad Pro 11 Tablet İnceleme / Deneyim

Apple Ipad Pro 11 Tablet İnceleme / Deneyim

 

 

Hesaplarımı takip ederseniz sevinirim...

Instagram: firat_duran

Youtube: Fırat Duran

Yazının sonunu görürseniz paylaşıp beğenin lütfen 🙂

Öncelikle şunu belirteyim apple dan nefret ederim 😀 Yanlış olmasın sene 2011 civarıydı ve iphone 4s çıkmıştı, herkeste görüyodum ve angry birds çılgınlığı vardı. Haliyle insan merak ediyor millet deli gibi iphone almış ve memnunlar, sürekli ellerinde oyun oynuyorlardı. Bende meraktan gittim 2bin küsür liraya satın aldım. Maaşım 700 lira civarıydı 😀 Herneyse cihazı kullanmaya başladım bundan önce de htc lerden bir kaç model kullanmıştım. 4s kullanım olarak rahat ve hızlıydı fakat kullandıkça hiçbirşey yapamamaya başladım. Müzik atamıyorsun (basit değil di) video atamıyorsun apk gibi uygulama yükleyemiyorsun vs vs.. 3 aya bıktım ve sonra HTC ONE X aldım. En uzun süre kullandığım ios cihazdı. Yıl oldu 2019 şimdide arkadaşta tablet görmeye başladım ve oyun oynuyorduk. Ipad cihaz olarak rahat tı ve son modelini bir şekilde satınalmaya karar verdim. Bu yazımda sizlere Ipad ile olan maceralarımdan, hayal kırıklıklarımdan bahsedeceğim. Tabi bahsederken nerede ne zorluk yaşadım? Nasıl çözdüm yada çözemedim gibi akılda kalan soru işaretlerinden de bahsedeceğim. Böylesine bir inceleme görmedim çünkü. Sayfada da görmüşsünüzdür arada sırada Ipad ile ilgili sorular sorup duruyordum 😀 Neyse hazırsak başlayaım....

Tasasrım:
Tasarımı gerçekten çok iyi. Ortadan bükülme gibi bir sorunu var ama denemezseniz sıkıntı yok 😀 Diğer Ipadlerin aksine yuvarlatılmış köşeler ve düzleştirilmiş çerçevesi bulunuyor. USB Type C portuna sahip bir model. Bu olay bence iyi olmuş. Kutusundan çift taraflı Type C kablo çıkıyor ve ilk başta yadırgasasm da sonradan faydasını gördüm. Çünkü kullandığım cihazların büyük çoğuınluğu type c l...Tasarım konusunda eleştireceğim tek nokta var o da kamera çıkıntısı. Bence gereksiz olmuş. Eğer kılıf kullanmıyorsanız o kamera kesinlikle çizilir yada kırılır.

Ekran:
Ekranı artık günümüze biraz daha uyarlanmış ve çerçeveler biraz incelmiş, Biraz daha ufaltılabilirdi bence. Yine de ekran kasa oranı bana göre iyi. Parlaklığı güzel. Keskinlik iyi. Gözleri yormaması için mavi ışık azaltma özelliğine sahip. Ekrandan yhana bir şikayetim yok. Gerçi pubg oyununda tam ekran özelliği hala gelmedi ama bu apple ı bağlamaz 😀

Kamera:
Kamerası gerçeği söylemek gerekirse bence berbat! Ama şöyle birşey var diğer kulandığımız diğer cihazların ekranları küçük olduğundan detayları net göremiyoruz. Yani bileceğiniz gibi...Mesela S10 Plus ta resim çekince vooav diyorsunuz buraya atınca bumuymuş diyebilirsiniz 😀 Elbette renkler farklılık gösteriyor ama benim bahsettiğim renkler değil...Yine de günü kurtaracak fotoğraflar çekersiniz. Dediğim gibi ekranın büyük olması daha çok detay görmenize sebep veriyor ve diğer cihazla göre farklı görüyorsunuz. Zaten tablette kim fotoğraf çeker 😀 Bu kısma pek değinmeyeceğim o yüzden.

Batarya:
Beni en çok şaşırtan bataryası oldu. Eğer oyun oynamazsanız/video düzenleme yapmıyorsanız, kısaca performansından tam yararlanamıyorsanız 1 günü fazlasıyla çıkartırsınız. Oyun oynarsanız da S10 pulus tan daha uzun süre gittiğine eminim. 5 saat rahat pubg oynarsınız HD ve Yüksek kare hızında.Eğer bir tablete sahipseniz telefondan oyun oynamadığınız için telefon şarjı da size kar kalıyor 😀 Şöyle birşey var keşke daha fazla batarya kapasitesi olsaymış diyorum. Çünkü cihaz büyük. (İpad pro 11) Şarj olma süresi de ona göre uzun oluyor. Ekranı kapalıyken çok daha hızlı şarj oluyor ama açıkken durum 1.5-2 kata kadar çıkabilir.

Performans:
Performansına diyecek tek kelimeme yok. Herşey çok hızlı çalışıyor. Normal pc ve telefonlara göre daha hızlı işlem (video düzenleme/oyun oynama vb.) yapabiliyorsunuz. Lumafusion kullanıyorum ve 4K 60 FPS videolarda bile banamısın demiyor. Cihazın takılması olmuyor mu? Evet oluyor. Sadece Lumafusion da bu duruma rastladım. Video eklediniz diyelim ve bir kaç parçaya böldünüz yada bölmediniz farketmez...Görüntüye çok fazla efekt eklerseniz kasıyor. Mesela instagram sayfamda ( @firat_duran) bir intro paylaştım ve rahat 50 den fazla efekt var. Görüntü resimden oluşmasına rağmen kasabiliyor. Tabi bu kasma cihaz kaynaklı da olabilir uygulama kaynaklıda şimdilik bilemiyorum. Çünkü diğer sayfalara atlarken herhangi bir kasma yavaşlama görmedim.

Ses:
Dış ses olarak çok iyi. Disco/Bar gibi ortamlarda değilseniz ve izlediğiniz içeriğin sesi de normalse (bazen videoların sesleri çok alçak olabiiyor) gayet yüksek ve anlaşılır sesler elde ediyorsunuz. Ses çıkışı yüksek ve bassları hissedebiliyorsunuz. Şöyle örnek vereyim ses seviyesi en yüksek telefonlardan Iphone XS Max ve Galaxyh S10 Plus tan yüksek ve net. Bu cihazda 3.5mm gibi çıkış yok ve bence eksi bir yön. Portu mu sığdıramadın ey epıllll...Bunun yerine Type C den ses alabiliyorsunuz fakat burda da şöyle bir sıkıntı yaşadım 100 liraya leEco nun type c kulaklığını aldım ve PUBG de mikrofon açarken ANC (Gürültü engelleme) devreye girdi. Bu olay olunca ses yarıya düşüyor ve dış ses alıyorsunuz, oyun içi ses yarıa düşüyor ve hiçbirşey anlamıyorsunuz. Adamların ayak sesi vs duyulmuyor geberiyorsunuz. Bu olay mikrofon açınca oluyor. Kulaklık ta mikrofon destekli. Sonra huawei/Xiaomi gibi firmaların orjinal 3.55 to Type C dönüştürücülerini denedim ama hiçbiri çalıştırmadı. Ses bile gelmiyor. 3-4 defa IST/Sirkeciye gitmek zorunda kaldım. Baktım olmuyor apple mağazasından orjinal dönüştürücüsünüz aldım ve sonunda düzeldi. Aklınız da bulunsun şansınızı denemeyin ve Apple destekli yada direk Apple ürünlerini alın. Kulaklık sesi de iphonelar kadar yüksek.

Aksesurlar:

Apple Pencil 2.0
Bu cihazı alcaksanız mutlaka kalem de alın. Yav ne yapacam kalemi sanki çizimden anlıyorum demeyin. Bir çok şeyi kullanırken gerçekten pratik oluyor. Daha hızlı ve dokunması güç yerlere anında erişim sağlıyorsunuz. Kalemi ikinci el alın 😀 300-500 lira karınız olur. Kalemi şarj etmek için de usb portuna takmanıza gerek yok. Bundan önceki modeli gördüm ve bu neyin kafası dedim şahsen 😀 Kalemi tanıtmak için de güç harcamanıza gerek yok. Tabletin üst alnanındaki manyetik yere takın hem cihaz tanıyor hem de şarj ediyorsnuz. Kalem de 1 günü rahatlıkla çıkartır.

Smart Keyboard Folio:
Bu bir klavye 😀 Hem kılıf olarak iş görüyor hemde klavye olarak kullanabiliyorsnuz. İlk başta bu ne dandik birşey desem de gayet dayanıklıymış 😀 Elbette bir slikon kılıf etmez ama şuan başka klavyeli alternatif yok. Logitech markalı bir klavye de satışa çıkacak biraz daha kullanışlıymış ve ekonomik miş (Yurt dışı için 😀 ) ... Bu kılavye tabletin arkasında 3 tane nokta şeklindeki bağlantı noktasına temas edip çalışıyor ve iki farklı açıda kullanabiliyorsnuz. Kılıefın eksi yönlerinden bahsecek olursam, 1. Si mıknatıslara tutunuyor ve mıknasıtlar güçlü olsa da yerinden rahatlıkla çıkıyor. 2. Si eğer klavyeyi açı kanallarına yerleştirmezseniz kullanamıyorsunuz 😀 Bu biraz saçma geldi ama durum bu. Ipad i kanaldan çıkardığınız an ekran klavyesi devereye giriyor. 3. Sü ise eğer düşürürseniz mutlaka ipad bu kılıftan fırlayacaktır ve bu da hasarlara yol açabilir. Çünkü cihazı sağından solundan tutan yada saran birşey yok. Çok şükür düşürmedim daha 😀

Diğer deneyimler:
- Apple music kullanıyorum ve müzik atmak istediğimde malsef atamyıyorum. (PC yok)
- Video atmak istiyorum ama direk atamıyoruz. Eğer video kameranız varsa oradan görüntü ve videolarınızı atabilirsiniz ama bir film atayım derseniz direk atacağınız bir yöntem yok. VLC de WİFİ üzeirnden paylaşı aktif ederseniz telefon yada diğer ağa bağlı cihazlardan direk VLC depolama alanına videoları atabiliyorsunuz. Tabi bu da modem hızınıza bağlı olarak uzun sürebilir.
- Kısa kısa videoları atıp editlemek istedimi özellikle instagram ve youtube dan indirdğim videoları fakat yukardaki anlattığım gibi olmadı. Type C li bir çok flash bellek denedim olmadı. DJI OSMO POCKET sd kartına film ve videoları attım ama kendi çektikleri dışındaki hiçbir şeyi göremedim. Bende WD My Cloud Home 3TB ethernet destekli modem aldım ve şuan sorunsuz şekilde indirdiğim kısa videoları ipad e direk atabiliyorum. Peki uzun filmler:? Şuan için 30 dk üstündeki hiçbir videoyu atamadım ama 30 dk altındaki tüm videoları tablete atabiliyorum ve bu da bana yetiyor. Mesela youtube dan bir müzik videosunu direk atamıyorumdum ama Telefona indiriyorum WD ye gönderiyorum ve ipad de WD uygulamasını açık videoyu görüyorum. Sonra bu videoyu açıyorum sağ altta 3 noktacık var buna tıklayınca KAMERA RULOSUNA kaydet seçeneği çıkıyor (Uzun filmlerde çıkmıyor)....
- Şarj kablosu kısa
- Şarj etme süresi bana göre uzun.
- Kulaklık yüzünden PUBG de sorun yaşıyordum demiştim ve bunu APPLE destekle 1 hafta görüştüm. Sağolsunlar araştırdılar soruşturdular ve sonuca varamadık ama yukarda da dediğim gibi orjinal Apple dönüştürücüsüyle sorun kalmadı. Sorun taktığım donanımlardaydı. Elbette başka orjinal Type C dönüştürücüleri desteklememesi de ayrı saçmalık 😀 Huawei Mate 20 Pronun 3.5 to Type C yi denedim olmadı.
- SD kart ve USB cihazları bağlamak için bir hub aldım Dodocool marka. Eğer alacaksanız SD kart ve Ethernet girişli modellerini mutlaka alın. Derim...
- Face ID muhteşem birşey ve bunun sistemle entegresi çok iyi çalışıyor. Bir şey indirirken face id kullanıyorsunuz gece/gündüz farketmiyor. Yine sitelere ve uygulamalara girişte kullanıcı adı parola yazmaktan kurtuluyorsunuz. Cihaz kaydediyor zaten tek yapmanız gereken kullanıcı adını seçmek ve kameraya bakmak 😀
- Eğer gücünüz yetiyorsa şuan burda kullanımı yok ama Hücresel destekli modeli alın derim. Ya da telefondan sürekli Hotspot açmanız gerek.
- Whatsapp niye yok .? İlla web mi kullancaz.
- Instagram gibi bir kaç uygulamanın tam ekran desteği yok ve yan yatıramıyorsunuz. Bu gıcıklık yüzünden klavye takılıyken dik tutmak zor oluyor.
- Ön kamerası da arka kamera gibi fakat görüntülü görüşmede bence başarılı.
- Aksesuarlar hem pahalı hem de teknoloji mağazalarında çok zor buluyorsunuz.
- Video düzenleme için bence fazlasıyla yeterli.
- Apple ürün satışundan sonraki desteği çok başarılı. Beats kulaklığımı garantiye yollarken aradım ve şuraya gönderebilirsiniz dediler oraya yolladım. Cihaz servisteyken bile servisi arayıp soruyorlar size bilgi veriyorlar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir sorunuz yada merak ettiğiniz birşey varsa yada şurayı yanlış biliyorsun/yapmışsın dediğiniz yer varsa belirtirseniz sevinirim.

Diğer incelemelerim:

Samsung Galaxy S10 Plus İnceleme

Samsun Galaxy S10 Plus İnceleme - İlk Hafta

S8 Hala Alınır mı?
Samsung Gear IconX 2018 İnceleme

Hesaplarımı takip ederseniz sevinirim...

Instagram: firat_duran

Youtube: Fırat Duran

BeğenFavori PaylaşYorum yap

2 yılın ardından Galaxy S8 alınır mı?

2 yılın ardından Galaxy S8 alınır mı?

 

Bilenler vardır belki Galaxy S8 ile ilgili 2 tane yazı yazmıştım. Linkleri paylaşıyorum eski ve bugün arasında ne gibi değişiklikler olmuş bakabilirsiniz.

Ekran:
2 yılın ardından çok şükür ki kırılmadı ve bozulmadı 🙂 Ekran hala ilk günkü gibi kaliteli. Bir kaç yerinde ekran yanığı oluştu fakat bende daha yeni yeni meydana geldi. Alttaki sanal butonlar komple belirgin hale geldi ve açık renkli ekranlarda sıkıntı yapmaya başladı diyebilirim, çünkü gözüm sürekli oraya takılıp duruyor. Bir önceki inceleme yazımda dediğim gibi ekranımda samsungun orjinal kapaklı kılıfından dolayı bir çizik meydana geldi ve hala aynı boyutta duruyor çok şükür. Bir de şunu farkettim ekranlar belli bir süre sonra cilasını yitiriyor, özellikle 1.5 seneyi geçince parmaklarınız ekranda kayarken zorlanıyor ve bu her telefon için geçerli sanırım. İphone 8 de ve 6s te de aynı durumlar var. İlk aldığınızda yağ gibi kayıyor fakat sonradan sürtünme meydana geliyor. Bunun dışında çok daha kolay çizilir hale geliyorlar. Ben telefonu koyduğum cebe metal eşya bırakmıyorum fakat 5,6 yerinde ufak tefek çizikler var. Umarım cihazı kardeşim kullanırken bir yerlere sürtmüyordur 🙂
Ekranda dediğim gibi en ufak bir donanımsal sıkıntı yok. Tepkiler ilk günkü gibi.
Arka kısımda sürekli slikon kılıf kullandığımdan çizik bile yok diyebilirim.

Kamera:
Kamerası bana göre ilk günkülere göre daha iyi çekiyor. Eski fotoğraflara bakıp bugün aynı işlemi yapınca bir tık da olsa fark var. Hızlı ve net fotoğraflar çekebiliyorum. Elbette herkes bir bokeh güncellemesi bekliyor hatta bir kaç yerde okuduğuma göre, geçen sene okudum 🙂 samsung bokeh için güncelleme verecekti, o da türkçe bixby gibi yalan oldu sanırım.

Ses:
Dahili yada harici farketmez cihaz ilk günkü gibi. Dahili hoparlörde çok şükür çatlama patlama olmadı... Fakat yazılımla da olsa çift hoparlör desteği açılmalıydı bence.

Batarya:
Batarya konusu benim için en kritik konu. Cihaz performansı günümüze göre orta seviyeye doğru kaysa da satın aldığımız cihazı saatlerce kullanmak hepimizin arzusu. Özellikle her özelliği açıkken sabah 7 de aldığımız cihazı oyun oynamasak bile akşam 10-12 ye kadar şarjının gitmesini hepimiz isteriz. Peki 2 yılın ardından galaxy s8 ile bu mümkün mü? Tabiki de değil 🙂 Günlük deneyimim okadar kötü bir hal aldıki telefonu artık kullanmıyorum. Herşeyi Ipad’e devrettim. Telefon sadece telefonluğunu yapıyor ve ona rağmen utanmasa ipadten önce şarjı bitirecek. Şöyle örnek vereyim: Sabah 7:00 da %100 olan cihaz saat 14:00’a doğru %30 maks .%40 kalıyor. EE sende hayvan gibi şaapma dediğin duyuyorum da, durum öyle değil.
Örnek: 30saniyeX10arama yapıyorum. Toplasanız 20 dakika youtube dan video izliyorum, en fazla 30 dakika instagram videosu izliyorum. Ne oldu? Şarj bitti bitecek. 1 saat ekran süresi aldığım gün var bu hafta 🙂 Kanser eder adamı. Her nefes alışında %1 değer kaybediyor batarya. O yüzden garantiye göndermeye karar verdim ve göndermeden önce de başıma gelenleri yazıyorum. Şimdi bu örneğe bakarsak 2-3 saat maksimum ekran sürem var ve bu uygulamalar 1 pubg etmez. Fakat şöyle birşey var pubg oynayınca bile neredeyse daha fazla ekran süresi alıyorum. Evet yanlış duymadın cihazı kullanınca şarjım bitiyor krizine girmiyorsun ama standby modda niye bitiyorsun arkadaşım? Cebimdesin ve ekranın kapalı, %90 arkaplan uygulamalarıda kapatmışımdır ve yine şarjı içiyorsun. Hadi onu geçtim güç tasarruf moduyla aynı süreyi alıyorum 🙂 Hem yavaş çalış hem güçten tasarruf et diyorum ama yavaş çalışıyorsun yine de bataryadan tasarruf etmeye çalışmıyorsun.

Batarya Şarj Etme:
Batarya şarj etme sürem uzadı. Özellikle kendi orjinal adaptörünün performansı sanıyorum ki iyice düştü, Pubg oynarken orta ayarlarda yarım saatte anca %10 şarj ediyor. Grafikleri yüksek ayarlara çekince yarım saate anca %4-5 şarj oluyordur. Bu da şöyle bir sıkıntıya yol açıyor, atıyorum oyun oynadım oynadım şarjım %10 a geldi ve şarja taktım fakat oyun oynamaya devam ediyorum. 3-5 dakikada bir bakıyorsun şarj hala %10 gözüküyor. Sonra takıntı yapıyorsun acaba bitecek mi? Kapanacak mı diye? İpad pro adaptörünü takınca (18W olması lazım) oyun oynasam da oynamasam da ilk günkü gibi 1 saate şarj ediyor. Elbette benim batarya nekadar aşındı onu bilmiyorum. Zaten 800 serisi işlemciler malesef aşırı pil tüketiyor ve bunun yanında bekleme modunda malesef kendisini frenleyemiyor. Bakalım 855 serisi ve dengi işlemcilerde durum ne olacak.

Parmak izi/Yüz Tanıma/Irıs Tarama
İlk günkü gibi çalışıyorlar çok şükür. Bir sıkıntılarını hala görmedim ve hız olarak, performan olarak da aynı.
Performans:
Hepimiz biliyoruz ki bu hayatta herşey eskir ve değişir. Telefonlar için de aynısı donanımlar güç kaybediyor ve ilk güne göre eminim ki hantallaşıyordur. Sen/ben kendi cihazımızı kullanırken bu farkı anlayamayız fakat aynı cihazı sıfır bulup kullanınca yav bu sanki daha hızlıymış hissine kapılıyorsun ki gerçekte sıfır cihaz daha hızlı çalışıyor. Elbette kullandığımız cihazın yazılımları da yavaşlamayı tetikliyordur. Günümüzde sosyal medya uygulamaları en kötü 3 günde bir 1 kere güncelleniyor. Atom parçalatıcaklar ya sürekli oynuyorlar 🙂 Cihazımın performası çok kötü değil hatta keşke hızlı olsa dediğim bir zaman yok. Hala ihtiyaçlarıma hızlıca cevap veriyor. Elbette bir S10 Plus’a da hayır demem.

Peki gelelim esas konuya, Galaxy S8 bugün veya yarın satın alınır mı?
Net cevap veriyorum hayır satın alınmaz. Herşey pahalı ve isteklerimize ulaşmamız daha da zorlaşıyor. Bu konuları bir kenara bırakıp cebinizde 3 bin ila 3500 tl varsa gidip te Galaxy S8 almayın. İkinci ele bir çok kişi uzak fakat garantili ve görüp alacağınız bir cihaz ise ikinci el bu fiyatlara çok daha güzel alternatifler var. Hatta şöyle diyeyim bu fiyata Snapdragon 855 li modelleri bile bulabilirsiniz. Samsunga S7 ile geçtim ve S7 edge ardında da Galaxy S8 ile devam ettim. Bu 3 cihaz benim ihtiyaçlarımı karşıladı ve güzel günler geçirdik. Şuan S8 ile yola devam etmeyi düşünmüyorum 4650 tl civarına almıştım ve garantiye yollayıp ücretli tamir seçeneğini sunmalarını bekiycem ki Tüketici Haklarına başvurup 4650tl yi geri alayım.

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 20
  • Yaman Eligul @yaman

    bende de 2 senedir s8plus var snapdragonlu. tek sorunu pil. %20 performans kaybı var diyor battery info appleri ama bence cok daha fazla. s8 in en buyuk sorunu pil canavarı olması. onun dışında iyi bir telefon. ama 3bin+ etmez. ederi 2.5 maks.

  • aMeLeDeRViS @ameledervis

    "Şuan S8 ile yola devam etmeyi düşünmüyorum 4650 tl civarına almıştım ve garantiye yollayıp ücretli tamir seçeneğini sunmalarını bekiycem ki Tüketici Haklarına başvurup 4650tl yi geri alayım."

    Bu kadar kolay mi yuruyor isler Turkiye'de 🙂

  • İsmail Akkaya @akkaya003

    Çok tutulmasada Sony xz1 hala daha çok iyi seçenek s8 yerine seçilebilir 2 yıldır kullanıyorum pili hala ilk günkü gibi ne işe yaradığını bilmesem de düzenli güncellemeler geliyor. Hiçbir sıkıntı yaşatmadı şimdiye kadar. Birde 960 FPS video güncelleme ile 720p den 1080p çıktı. Alırken şüphelerim vardı ama hepsi gitti.

  • steelfiist @steelfiist

    son cümlenize kadar güzel yazıydı.elinize sağlık. son cümlenizde bu ülkede yaşadığım için tekrar tiksindim.

Gear IconX 2018 İnceleme - Deneyim

  1. Gear IconX 2018 İnceleme - Deneyim

Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Deneyimlerimi aktarmanın vakti geldi...Gri model kullanıyorum.

Tasarım;
Sıra dışı bir tasarımı var. İnsan kulağına takınca garip hissediyor. Bir de dışa doğru çıkıntısı var.

Batarya/istasyon
Cihazda şöyle bir durum var. Kulaklıkları şarj etmek için önce kulaklık kutusunu şarj ediyorsunuz. Tam kapasite ile kulaklık+kutu size 20 saate yakın şarj imkanı sunuyor. Tabi kulaklıkları tek tek kullanırım derseniz kullanım süreniz artıyor. Kulaklıklar ortalama 3-5 saat arası kullanım imkanı sunuyor. Kutu ve kulaklıklar yavaş şarj oluyor malesef.

Şarj ledleri hiç olmamış. Sürekli açık. Hem cihazda hem yazılımda %kaç şarj var yazmıyor.

İlk olarak kulaklığınıza uygun slikonları takın yoksa çok acı çekersiniz 😁 ilk 2 3 günlük kullanımda kulaklarınız çok ağrıyacak. Çünkü kulaklıklar dışa doğru baskı yapıyor. Çıkarayım bu ne ya moduna giriyosun. Benim kulaklarım küçük ve en ufak slikonları kullanıyorum bendeki durum bu. Belki bünyeden bünyeye değişiyordur. Kulakiçi kulaklıkları sevmem fakat heves ettik aldık gene 😁 Kulakiçi kulaklıklar (hepsi) kulağın içine baskı yapıyor sanki hava alamıyormuş gibi hissettiriyor.

Bu model nasıl mı?
Ses kalitesi güzel. S8/S9 iphone 8 kulaklıklarından daha kaliteli bir kulaklık. Ses seviyeside onlardan yüksek. Hatta kullandığınız birçok kulakiçi kulaklıktan iyi. Taşınabilirliği çok güzel.

Bu kulaklığın yanında Beats Wireless Solo 3 kulaküstü kulaklık kullanıyorum ve ses seviyesi ondan yüksek. Tabi onun kadar net ve kaliteli ses verdiğini söyleyemiyorum. O kulaklık ta 1500 tl 😁

Kulakiçinin doğası gereği tiz ağırlıklı ama basslarda kuvvetli. 1000 liralık kulakiçi kulaklıktan aldığınız keyfi veriyor.

Aktif Gürültü Engelleme var mı?
Evet var. 1.si kulaklık kulağınıza çok iyi oturduğundan belli bir oranda zaten azalıyor. Birde ANC eklendiğinde son ses dinlerken dış sesin %90 gidiyor ve yanınızda tramvay motorsiklet olursa bir uğultu geliyor. Kornaya basarlarsa hafif bir gürültü geliyor.

E şimdi hem yolda müzik dinliycem hem de dış sesleri duyamıycam ya tehlikelş bir durum olursa?
Onun içinde cihazın mikrofonlarından faydalanabiliyoruz. Gear uygulamasında Ortam Sesi kısmına gelip ses giriş seviyesinş ayarlayabiliyoruz. Bu sayede dış sesleri normal olarak duyabiliyoruz yada dış ses seviyesini yükseltip daha sesli de duyabiliriz. Atıyorum kafedesin karşı masadaki kızlar bişe konuşuyor e napcan? Aç ortam sesini dinle onları 😁

Ortam sesi kısmında ses odağı modu ayarı var. Eğer açarsanız yüksek olan sese ağırlık veriyor. Mesela tramvay yolunda yürüyosunuz dış ses açıkken tramvay yüzünden kornayı zor duyabilirsiniz. Fakat ses odağı açıksa korna gibi sesler tramvay sesinden daha yüksek çıkacaktır.

Mikrofonla görüşme?
Arasıra sorun çıkıyor. Biraz yüksek sesli konuşmak gerek. Ama benim amacım konuşmak değil dinlemel 😁

Kutusuz çalışıyor mu?
Evet . Şarj ettiğiniz kutu çok uzakta bile olsa çalışıyor. Kulaklıklar bağlanıyor telefona.

Alınır mı?
Evet alınır. Kablolu kulakiçi kulaklıklara 300 500 verilmez bence. Kablo katlandı, kırıldı, kesildi derdi yok. ANC sistemi var. Ses yüksekliği çok iyi.
Nabız sensörünü yoketmişler😁 Aktivite takibinden bahsedemedim çünkü hala nerden yapılıyor bulamadım. Pil çok iyi gidiyor. 2 3 günde bir şar etmek yeterli.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Galaxy S8 Uzun Kullanım Değerlendirmesi

Galaxy S8 Uzun Kullanım Değerlendirmesi

Galaxy S8 ile ilgili ilk inceleme yazımı 1 sene önce yazmıştım, aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz...

Samsung Galaxy S8 İnceleme – Kullanım Deneyimi

Bu yazımda cihazla ilgili ne tür sıkıntılar çektim, hangi sorunlara sahip oldum bunlardan bahsedeceğim. Cihazı ilk çıktığı zamanlarda aldım. Hemen hemen 13- 14 ay oldu.

Ekran;
Ekranda çok şükür donanımsal olarak bir sıkıntım yok. Sadece sanal butonların olduğu kısım gölge yaptı. Bembeyaz bir sayfa açıldığında sanal butonları gizliyorum ama ekranda sanal butonların aynızı silik bir şekilde belli oluyor. Arkadaşım benden 1 ay sonra almasına rağmen ekranının 4 5 yerinde bu tarz sorunu var.

Butonlar;
Aç/kapa yapa yapa benim cihazımda bir sıkıntı yok 😁

Ses;
Hoparlörde ya da çıkış seslerinde herhangi bir sorun yok.

Kamera;
İlk aldığım zamana göre daha iyi hale geldi. Eskisinden pratik. Bir sorun yok.

Parmak izi/İris tarama/Yüz tarayıcı;
Sorun yok. Tekleme takılma yok. Tek sıkıntıö iris ve yüz tanıma S9 larda olduğu gibi beraber çalışmıyor.

Yazılım;
Yazılım da elbette değişti gelişti. Ancak yazılım hantallaştı. Bunu kendi cihazımı kullanırken hissetmiyorum fakat başka bir tepe model kurcaladığımda arayüz/geçişler efektler sanki yavaş yada lagda kalıyor gibi...Hala ıvırı zıvırı çok...

Usb/Şarj/Kablo/Adaptör
Hala hızlı şarj ediyor. Kabloda yada adaptörde performans kaybı yok. Fakat cihazdaki usb giriş kısmı gevşedi. Şardayken kurcaladığımda kablo kendi kendine çıkıyor. Kablo takılı zannediyorum aradan 15dk geçmiş ama hafiften usb çıkmış/yamulmuş ve şarj işlemi durmuş oluyor.

Batarya;
Ben böyle bir batarya ömrü görmedim. Günde 3 4 defa şarja takıyorum 😂😂😂 Deli ediyor. Aşağıda bir aksesuardan bahsedicem hayatıma girdiği güne lanet olsun 😂😁 Neyse bataryanın durumu hiç hoş değil. Sabah 7 de %100de kullanmaya başlıyorum, Öğlen 12 de %50 ye düşüyor 15:00 da %10-%20 kalıyor 😁üstelik telefonu kullansam da aynı kullanmasam da 😁
Peki aksesuarsız? Yine bataryada var kaybım fakat cihazı aksesuarsız daha uzun süre kullanıyorum. Sabah 7 %100 olan cihaz akşam 7 de %20/25 lerdeydi.

Aksesuar;
Yukardaki kısım bu aksesuarla olan berbat deneyimimden ibaret. Peki hangisi bu aksesuar? Samsung Galaxy S8 Clear View adını verdikleri çok güzel gözüken kapaklı bir kılıf. Yav niye bitirsin şarjını diyebilirsiniz ama bitiriyor. Ben her cebime attığımda ve sonra her adım attığımda ön kapak ileri geri esniyor ve ekran sürekli aç/kapa moduna giriyor. Günde 18 bine yakın adım atıyorum rahat 10bin adımda cebinde duruyor. Birde bu aksesuar ekranımı çizdi? Arada toz gibi birşey kalmış ve ekranda daire çize çize oymuş resmen. Eyyyy samsun yapacağın kılıfın... Aklınızda bulunsun kapaklı kılıf almayın 😁😁

Sonuç? Alınır mı? Alınmaz mı?
Sıfır alınmaz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 12