A4TECH F4 V-TRACK

A4TECH F4 V-TRACK KABLOLU OYUNCU MOUSE'U İNCELEMESİ

İLK BAKIŞ

A4TECH F4 V-TRACK mouse oyuncuları hedef almış bir mouse olarak karşımıza çıkıyor.Fiziksel yapısı pek alışılmışın dışında değil(oyuncu Mouseları için konuşuyorum).Hatta sade bile denebilir.Üründe 7 adet tuş mevcut.3 makro,sağ ve sol click,profil değiştirme tuşu ilk bakışta gözlenenler.Profil değiştirme tuşu farklı renklerle ışıklandırılmış.Bu renkler,A4tech’in belirlemiş olduğu profil isimleri ve DPI değerleri ise şöyle:

PROFİL 1-IŞIK YOK/FPS/400 DPI
PROFİL 2-Yeşil Işık/SHOOTING GAME/800 DPI
PROFİL 3-Açık Yeşil/REAL TIME STRATEGY/1200 DPI
PROFİL 4-Kırmızı/ROLE PLAYING GAME/1600 DPI
PROFİL 5-Kırmızı-Yeşil /ACTION GAME/3000 DPI

KUTU İÇERİĞİ VE MOUSEUN BIRAKTIĞI ETKİ

8 adet glide,7 adet ağırlık,kullanma kılavuzu,kurulum cd’si.Ben cd’den kurulum yerine sitesinden 5 Mode Oscar Editor yazılımını kurarak kullandım.
-Ürün 64K hafızaya sahip böylece yarattığınız makroları ve profilleri hafızasında saklayabiliyor.DPI renklendirilmesi hem hoş bir ayrıntı olmuş,hem de kullanıcıya kullanışlı bir bilgi aktarımı sağlanmış.Oscar Editor yazılımı da oldukça kullanışlı ve profili hafızaya keydetmek tek tuşluk bir işlem.Basit kullanışlı ve güzel bir arayüz kulanmış A4tech firması.Bu arada arayüz Türkçe.
-Yalnız V-track teknolojisinin fazla abartıldığı aşikar.Youtube’dan birkaç video izleyip V-track’in artılarına bakayım dedim ancak gereksiz abartıyla servis edilmiş videolara rastladım.Örneğin her yüzeyde algılama deniyor ancak camda özellikle denememe rağmen bir reaksiyon alamadım.
-Ürünün ergonomisi fena değil.Ama olmuş bu,tamamdır dedirtmiyor.Malzeme kalitesi de hoş bir etki bırakmıyor.
-Ağırlık kullanmanın etkisi ne kadar hissedilir?Profesyonel bir oyuncu olmadığımdan buna cevap vermek haddimi aşmak olacak ama bence kayda değer bir etkisi yok.
-Ürün an itibariyle teknofiyat’tan baktğımda 51TL olarak görünüyor.

VEDA ETMEDEN;
-Tasarımcıysanız,uzun saatler mouse’la başbaşa kalacaksanız daha ergonomik ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederim.Ev oyuncusuysanız sizi tatmin edecektir,ama profesyonel oyuncuların pek tercih edeceğini sanmıyorum.Ama ürün tam bir fiyat/performans ürünü.

#a4tech #f4 #v-track

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Ali Barak @ali-barak

    V-track gerçekten abartılan ''pek'' artısı olmayan bir özellik

  • Teknikfan @teknikfan

    Bende bu ürünün farklı model olanını yani programda gösterilen F3 SİYAH V-TRACK 3000 CPI GAMER MOUSE' nu kullandım. Her gün en az 2 saat olucak şekilde bi Fps oyun oynadım ve 3 ayın sonunda macro tuşları içe göçtü =) Artık o tuşlar çalışmıyor. Aynı zamanda o altın renkli kenar da soyuldu, geriye kalan parçalarda bi sorun yok artık normal bir mouse gibi çalışıyor. Kısaca '' Gamer Mouse '' makamından emekli oldu =)

  • Leo Andeson @leftroy31

    Açılın tecrübeli kullanıcı geldi (10+).
    Ergonomi ve macro yazılım konusunda günümüzün lideri. Geniş eller için yapılmış asimetrik bir yapısı var. Baş parmak için yapılan kauçuk malzeme hassasiyet noktasında oldukça faydalı. Hem mükemmel tasarımı hemde mükemmel yazılımıyla eşsiz bir mouse. Abartmıyorum, şuan elimdeki mouse Razer Deathadder V2 ama X7 sanki Razer'in kötü özelliklerini görmüş ve mükemmelleştirmiş gibi. Synapse'ın ne kadar çöp bir macro yazılımı olduğunu anlatmaya gerek yok zaten. Steelseries'de keza öyle. Eğer bulabiliyorsanız alın ve bana dua edin.

RASPYFI

-RASPBERRY PI İLE MÜZİK ZEVKİNİZİ BİR ADIM ÖNE TAŞIYIN-

Teknoseyir’in müdavimleri Raspberry Pi’yi az çok tanıma fırsatı bulmuşlardır.Tanımayanlar için kısa bir özet geçmek gerekirse 35$’lık ARM işlemcili,kredi kartı boyutlarında bir devre kartı/bilgisayar.Tahmin edileceği üzere Windows ekosistemini çalıştırmayan bir platform.Linux’un terminaliyle ve kod satırlarıyla bizi çokça baş başa bırakan bir dünya.Lafı fazla uzatmadan sadede gelelim.

Uzun zamandır RaspberryPi’yi bir müzik serverı olarak kullanmaya niyetliydim.Ancak sudo’lar ve wget’lere pek aşina olmadığım için bu fikrimi hep erteledim.İşte tam da burada RASPYFI benim imdadıma yetişti.Tek satır bile kod yazmadan RaspberryPi’mi bir müzik serverına dönüştürmeyi başardı.

RASPYFI NEDİR?

RASPYFI gönüllüler tarafından oluşturulmuş özelleşmiş bir işletim sistemi.USB belleğinizde veya NAS’ınızda bulunan her formattaki şarkıyı(flac dahil) web arayüzünden kontrol ederek çalabiliyorsunuz.RASPYFI HiFi’cıları da memnun edecek bir işletim sistemi.Çünkü usb DAC desteği sunuyor.DAC da dijital sesi analoğa çeviren bir sistem sanırım.Bu konuda pek bilgim olmadığından ne yazık ki fazla bir bilgi veremiyorum.

KURULUM

RASPYFI’ı kurmak için öncelikle sitesinden indiriyoruz ve SD kartımıza imajı yazarak ilk adımı atıyoruz.Gerekli bilgiler http://www.raspyfi.com/raspyfi-quick-start-guide/ burada ayrıntılı şekilde verildiğinden anlatmıyorum.

RASPYFI imajını SD kartımıza yazdırıp RaspberryPi’ye taktıktan sonra çalıştırıyoruz.Ardından bilgisayarımızdan tarayıcımıza RaspberryPi’nin ip adresini girerek ya da http://raspyfi yazarak arayüze ulaşıyoruz.Ondan sonra SETTINGS bölümünden ister NAS’ınızı kitaplık olarak ekleyin,ister USB belleğinizi açın.[Belleğin formatı FAT32 olmalı]

AKILLI TELEFONLARI KUMANDA YAPALIM

Google Play Store’dan MPDROID yazılımını kurarak da kütüphanenizi/serverınızı yönetebilirsiniz.Tek yapmanız gereken host kısmına RaspberryPi’nin ip adresini yazıp Sol üstten Library deyip müzik zevkinin tadını çıkarmak.Elimde Apple bir cihaz olmadığından Mpod yazılımını deneyemedim.Ama onun da pek farklı bir kurulum yönergesi izleyeceğini sanmıyorum.

RASPYFI'n tanıtım videosu şuradan izlenebilir:

TEKNOSEYİRDE RASPBERRY PI:
GENEL BAKIŞ

Minik Bilgisayar Raspberry Pi’ye Genel Bakış


ÇALIŞTIRMA

Raspberry Pi’yi Çalıştırıyoruz!

#raspyfi #raspberrypi

BeğenFavori PaylaşYorum yap

SteelSeries Sensei Raw (Frost Blue)

Bilgisayar dünyasına masaüstü bir bilgisayarla giriş yapmış olan ben laptop ile ilk tanıştığımda touchpadten ürkmüştüm.Elimin yaptığı işi parmaklarımla yapmaya başladığımda bu durum garip gelmişti.Ardından alışınca da “Off mouse mu taşıyacağım?” diye sızlanmıştım.Oyunlarla da pek haşır neşir olamadığımdan laptop ile verilen mouseu senelerce kullandım.Ancak iş çizim yapmaya gelince,saatlerce o mousela vakit geçirince bedava mouse ile iş yapılamayacağını anlamış oldum.Bu yüzden rahat,üzerinde fonksiyon tuşu olan ara sıra oyun oynarken de beni rahatlatacak bir mouse arama işine giriştim.

Düzgün bir mouse aradığınızda karşınıza Logitech,Microsoft gibi markalar çıkıyor.Oyuncu mouselarının garip tasarımları ve şekilli desenleri de benim gibi sadelikten hoşlananları bu iki markaya itiyor.Fakat SteelSeries benim gibi düşünenleri kendi safına çekmek istemiş olacak ki oldukça sade bir oyuncu mouseu geliştirmiş.SteelSeries aldığı ödüllerle,tasarımıyla,ergonomisiyle kendinden sıkça söz ettiren bir firma.MSI ile oyuncu laptoplarına ürün geliştirmişliği de olan bir şirket ayrıca SteelSeries.SteelSeries Sensei Raw Frost Blue’ya bir göz atalım.

İlk Bakış

SteelSeries Sensei Raw Frost Blue 4 fonksiyon,2 (sağ ve sol click),bir tekerlek ve ayrıca bir de dpi(dots per inch) tuşuna sahip.Alttaki logo ve tekerlek tuşu da mavi ışıklandırma ile detaylandırılmış.Dpi tuşuna da bir ışık konularak dpi’ın yüksek ya da düşük olduğunun kullanıcıya aktarılması sağlanmış.Mouse’un altında ise 3 adet kaydırma yardımcısı (glide) pad’ler bulunmukta
Kablolu/kablosuz
Oyuncu ekipmanı kablolu olur düşüncesine katılmayanlardanım ama ürün tercihimi kabloludan yana kullandım.Kablosuz mouseların daha doğrusu kablosuz oyuncu mouselarının gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca pil sök pil tak durumuyla uğraşmak istemeyişimden dolayı da kablolu bir mouse tercih ettim.Tercih meselesidir deyip lafı daha fazla uzatmıyorum.Ancak SteelSeries Sensei Raw Frost Blue kablolu bir mouse.

Kutu İçeriği

Kutudan gereksiz bilgilerin ve aslında hepimizin okumaya üşenip okumadığı kullanıcı kitapçığı var(senelerdir mouse kullanıyoruz hangimizin kullanma kılavuzuna ihtiyacı oldu =D).Ayrıca SteelSeries kutuya bir de kendi logosunun bulunduğu bir çıkartma koymuş.Kutudan yedek glide’ların çıkmaması hayal kırıklığı yaratıyor.

SteelSeries Engine ile Mouse’un Kişiselleştirilmesi
SteelSeries’in sitesinden SteelSeries Engine Programı rahatça kuruluyor.New Profile diyerek kendinize bir profil oluşturabilirsiniz.Buttons sekmesinden istediğiniz tuşa istediğiniz kısayolu atayabilirsiniz.Bunlar tuş kombinasyonları,tıklama kombinasyonları,program açma,program kapatma,mouseu ya da klavyeyi kapatma gibi işlevler.
Buttons sekmesinde dpi led’i açık ve kapalıyken tarama çözünürlükleri ayarlanabiliyor.Polling rate kısmında ise tıklama sıklığı daha doğrusu bilgisayar ile mouse arasındaki bilgi alışverişinin hızı belirlenebiliyor.Illimunation kısmında da ışığı kapatma/yanıp sönme sıklığını değiştirme gibi işlervler kullanıcıya sunulmuş.
Properties sekmesi ki birden çok programda/oyunda bu mouse kullanacak arkadaşların çok işine yaryacaktır,hangi program çalıştığında hangi profilin seçileceği belirlenebiliyor.Bu da kullanıcıyı programlar arası geçiş yapmadan profil değiştirme zahmetinden kurtarıyor.
Statistics kısmı gereksiz bir ayrıntı.Belirli bir sürede hangi tuşa kaç kez basıldığını gösteriyor.

Teknik Bilgiler

Ağırlık: 90 gram
Yükseklik: 38.7 mm
Genişlik: 68.3 mm
Uzunluk: 125.5 mm
Saniyede kare tarama sayısı:12000
Saniyede inch tarama sayısı:150
Saniyede megapiksel tarama sayısı:10.8
Maksimum ivme:30g
Sensör:16 bit
Kablo uzunluğu:2m
Çalışabildiği işletim sistemleri:Windows 2000,Windows XP,Windows Vista,Windows 7,Mac OS X

Neden alayım/neden almayayım?

Gelelim bu ürünün fiyatına.An itibariyle hepsiburada.com’da KDV dahil 129,00TL’ye satışta.Eğer rahat edeyim,elim ağırmasın,oyunlarda önde olayım diyorsan bu ürünü al.Çünkü ürünün oyunculara sponsorluğu ve aldığı ödüller var.Çizim yapıyorum,fare ile haşır neşir bir insanım diyorsan al.Kısayol kullanırım ihtiyacım var çok da iyi olur bilgisayarı kullanmada kolaylık sağlar diyorsan al.Benim gibi 6 senedir kalitesiz Mouselarla sürünüyorsan az çok teknolojiye de meraklıysan al.Oyunlarını kendi bilgisayarında oynuyorsan mouseu söküp de turnuvalara gitmiyorsan al.

Eğer kablo karmaşası istemiyorum,masada şıklık ön planda diyorsan alma.İnternette geziniyorum sadece,oyunlarla hiç işim olmaz diyorsan alma.Ben taşıyamam büyük mouse diyorsan alma.Oyuncu arkadaşım,sen de eğer profesyonelsen ve turnuvalara kendi mouseunla gidiyorsan alma.Çünkü kendi hafızası yok.Profilleri hafızaya kaydedemiyor.Tekrar SteelSeries Engine kurup sıfırdan profil ataman lazım.Onun yerine başka modellere bak.

Mouse şık,güzel ve senelerce kalitesiz mouse kullananmaktan bıkanlara ilaç gibi gelecek bir ürün.Aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor.Tasarım ve ergonomi üzerine uğraş verildiği ilk kullanımda dahi belli oluyor.

#steelseries #senseiraw

BeğenFavori PaylaşYorum yap